Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord ameninţă SUA cu război nuclear. „Vom lansa cel mai dur şi necruţător contraatac”

Coreea de Nord ameninţă SUA cu război nuclear. „Vom lansa cel mai dur şi necruţător contraatac”

Coreea de Nord ameninţă SUA cu război nuclear. „Vom lansa cel mai dur şi necruţător contraatac”
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
de S.T.    |    14 Apr 2017   •   15:41

Armata nord-coreeană a ameninţat vineri că va „devasta fără milă” Statele Unite ale Americii în cazul în care Washingtonul va decide să lanseze un atac împotriva sa, relatează Reuters.

Vom lansa cel mai dur şi necruţător contraatac împotriva SUA şi a forţelor care îi sunt vasale astfel ca agresorii să nu poată supravieţui”, se arată într-un comunicat al armatei nord-coreene citat de agenţia oficială de presă de la Phenian KCNA.

SUA ar putea ataca preventiv Coreea de Nord

Marţi, regimul de la Phenian a acuzat SUA că au adus peninsula coreeană în pragul războiului prin desfăşurarea în zonă a unei flotile ce cuprinde inclusiv un portavion. Această demonstraţie de forţă ordonată de preşedintele Donald Trump survine însă după ultimele teste cu rachete efectuate de armata nord-coreeană, iar Washingtonul a avertizat Phenianul că SUA ar putea recurge la atacuri preventive în cazul în care Coreea de Nord nu renunţă la dezvoltarea programului nuclear.

Coreea de Nord avertizează că este pregătită de război, după ce SUA a dislocat un grup naval în regiune

Potrivit experţilor, armata nord-coreeană ar putea efectua un al şaselea test nuclear, imaginile captate din satelit sugerând că pregătirile nord-coreenilor pentru detonarea unei bombe atomice s-au încheiat.

Testul nuclear s-ar putea desfăşura sâmbătă, zi care coincide cu sărbătoarea denumită „Ziua Soarelui”, aniversarea fondatorului ţării, Kim Ir-Sen, bunicul actualului lider, Kim Jong-Un.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close