Antena 3 Externe „Populația suferă de foame”. Armata rusă anunță „operațiuni umanitare” în Siria

„Populația suferă de foame”. Armata rusă anunță „operațiuni umanitare” în Siria

de S.T.    |    15 Ian 2016   •   16:52
„Populația suferă de foame”. Armata rusă anunță „operațiuni umanitare” în Siria

Armata rusă a anunțat vineri lansarea de „operațiuni umanitare” în Siria pentru a furniza ajutor civililor care trăiesc în localitățile care au fost anterior controlate de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) și apoi reocupate de forțele loiale președintelui Bashar al-Assad, relatează AFP.

„217 localități au fost preluate de sub controlul Statului Islamic” de către forțele siriene, a indicat generalul Serghei Rudskoi, șeful de operațiuni în cadrul Statului Major al armatei ruse, în cadrul unei reuniuni difuzate de televiziunea publică de la Moscova. „Populația revine treptat în aceste localități”, acesta fiind motivul pentru care „noua misiune a forțelor aeriene ruse în Siria constă în desfășurarea unor operațiuni umanitare”, a adăugat el.

„Mai mult de 1.000 de km2 de teritoriu au fost eliberați de sub controlul Statului Islamic în ultimele 100 de zile”, a precizat generalul rus, citat de TASS.

„Populația suferă de lipsă de alimente, medicamente și alte obiecte de primă necesitate. O serie de organizații neguvernamentale se ocupă de livrarea de ajutoare umanitare în Siria, inclusiv Comitetul Internațional al Crucii Roșii. Cu toate acestea, asistența este orientată în primul rând spre zonele controlate de rebeli, unde cea mai mare parte a ajutoarelor ajunge în mâinile extremiștilor și este folosită pentru aprovizionarea grupărilor armate”, a declarat Rudskoi, potrivit Interfax.

Rusia a efectuat în Siria mai mult de 5.600 de raiduri aeriene de la 30 septembrie, când a început campania de lovituri aeriene împotriva pozițiilor grupării jihadiste Statul Islamic (SI), și până în prezent.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close