Antena 3 CNN Externe Armata siriană avertizează că va riposta dacă vor fi atacuri rebele în cursul armistiţiului

Armata siriană avertizează că va riposta dacă vor fi atacuri rebele în cursul armistiţiului

Armata siriană avertizează că va riposta dacă vor fi atacuri rebele în cursul armistiţiului
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de S.T.    |    25 Oct 2012   •   19:38

Armata siriană intenţionează să înceteze operaţiunile de vineri dimineaţă până luni, conformându-se armistiţiului propus de emisarul ONU Lakhdar Brahimi, dar îşi rezervă dreptul de a riposta în cazul unor atacuri rebele, anunţă Televiziunea publică siriană, citată de AFP.

"Armata îşi rezervă dreptul de a riposta dacă grupările teroriste armate continuă să tragă asupra civililor sau asupra forţelor guvernamentale", precizează comunicatul.

Emisarul internaţional Lakhdar Brahimi a anunţat miercuri că regimul Bashar Al-Assad a acceptat un armistiţiu în perioada sărbătorii musulmane Al-Adha, care începe vineri şi durează patru zile.


La rândul lor, relebii sirieni au anunţat că vor respecta armistiţiul, dar vor riposta dur în cazul unor atacuri ale armatei, conform Comandamentului militar al Armatei siriene libere (ASL).

"Vom respecta acordul de încetare a focului începând de vineri dacă armata va proceda la fel. Dar, dacă va fi tras un singur foc, vom riposta cu o sută de focuri. Ne rezervăm dreptul de a riposta", a declarat generalul Mustapha al-Sheikh.

Consiliul de Securitate al ONU a transmis miercuri că susţine iniţiativa mediatorului internaţional Lakhdar Brahimi de încetare a focului în Siria şi cere "tuturor părţilor, în special Guvernului sirian, să răspundă pozitiv"

×
Subiecte în articol: armata siriana armistitiu Siria
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close