Antena 3 CNN Externe Armata SUA va trimite un avion fără pilot în Japonia pentru a supraveghea Coreea de Nord

Armata SUA va trimite un avion fără pilot în Japonia pentru a supraveghea Coreea de Nord

Armata SUA va trimite un avion fără pilot în Japonia pentru a supraveghea Coreea de Nord
Sursa foto: Foto: m.news24.com
de S.T.    |    06 Apr 2013   •   11:17

Armata americană este pe punctul de a mobiliza un avion fără pilot de spionaj la una dintre bazele sale din Japonia, cu scopul de consolida supravegherea Coreei de Nord, suspectată de pregătirea unui tir de rachetă, scrie presa japoneză sâmbătă, relatează AFP.
   
Un exemplar de avion fără pilot de tip Global Hawk urmează să fie staţionat la baza americană aeriană din Misawa, în nordul Japoniei. Va fi prima mobilizare a unui avion de supraveghere de acest tip în arhipelag, potrivit cotidianului de dreapta Sankei Shimbun, care citează surse guvernamentale.

Coreea de Nord, tot mai aproape de RĂZBOI. Armata americană îşi întăreşte prezenţa militară în Pacific
   
Armata americană ar fi informat prima dată Japonia luna trecută despre planul său de mobilizare a acestui avion, undeva între iunie şi septembrie, dar punerea în aplicare a acestui plan ar fi fost devansată din cauza activităţilor Coreei de Nord care se arată tot mai ameninţătoare faţă de ţări vecine şi Statele Unite.
   
Potrivit agenţiei sud-coreene Yonhap, Coreea de Nord a transportat o a doua rachetă cu rază medie de acţiune, de tip Musudan, pe coasta sa de est şi a instalat-o pe un lansator de rachete mobil.
   
Racheta de tip Musudan, dezvăluită prima dată la o defilare militară în octombrie 2010, ar avea o rază de acţiune teoretică de aproximativ 3.000 de kilometri, adică ar avea capacitatea de a atinge Coreea de Sud şi Japonia.

Statele Unite nu ar fi surprinse dacă regimul nord-coreean ar lansa o rachetă
   
Raza de acţiune a rachetei poate atinge aproximativ 4.000 de kilometri în cazul în care aceasta are o încărcătură uşoară, putând, deci, să lovească, în mod teoretic, Insula Guam, în Pacific, pe care se află baze militare americane importante.
   
Tensiunile s-au amplificat în jurul Peninsulei Coreea începând din decembrie, când Phenianul a lansat o rachetă cu rază lungă de acţiune, şi s-au intensificat începând din februarie, când regimul stalinist a efectuat al treilea test nuclear, atrăgându-şi noi sancţiuni din partea ONU.

Ministerul de Externe recomandă cetăţenilor români să nu călătorească în Coreea de Nord până la calmarea spiritelor.

Citeşte şi:

Ruşii NU CRED într-un posibil RĂZBOI. "Totul se joacă la CACEALMA. Coreea de Nord doar îşi arată muşchii!"
  

×
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close