Antena 3 CNN Externe Arme pentru regimul lui Bashar al-Assad. Nord-coreenii au încercat să trimită piese pentru rachete balistice în Siria

Arme pentru regimul lui Bashar al-Assad. Nord-coreenii au încercat să trimită piese pentru rachete balistice în Siria

Arme pentru regimul lui Bashar al-Assad. Nord-coreenii au încercat să trimită piese pentru rachete balistice în Siria
Sursa foto: Foto: wordpress.com
14 Noi 2012   •   08:15
Autorităţile din Coreea de Nord au încercat să trimită piese pentru rachete balistice Siriei, încălcând astfel embargoul ONU, a anunţat presa japoneză, citată de AFP.

Oficialii sud-coreeni au descoperit la bordul unui cargo ce naviga sub pavilion chinez 535 de piese cilindrice care puteau servi, în mod vizibil, la fabricarea de rachete, au precizat diplomaţi care au avut acces la un raport clasificat al ONU.

Seulul a anunţat această descoperire în iunie comitetului ONU care se ocupă de aplicarea sancţiunilor împotriva regimului de la Phenian. ONU a trimis atunci experţi în Coreea de Sud.

Se pare că încărcătura era destinată unei companii siriene care are legături cu Coreea de Nord.

Cilindrii din grafit au fost găsiţi la bordul navei Xin Yan Tai, proprietatea unui armator din Shanghai, în portul sud-coreean Busan, precizează agenţia.

La data de 21 septembrie, Irakul a interzis unui avion nord-coreean să survoleze teritoriul său pentru a merge în Siria de teamă că aparatul ar putea transporta arme pentru regimul lui Bashar al-Assad.

×
Subiecte în articol: rachete balistice Coreea de Nord Siria
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close