Antena 3 CNN Externe Atac armat asupra sediului central al partidului de guvernare grec

Atac armat asupra sediului central al partidului de guvernare grec

Atac armat asupra sediului central al partidului de guvernare grec
Sursa foto: Foto: AFP
14 Ian 2013   •   14:25

Un bărbat a tras la întâmplare, în sediul central al partidului de guvernare din Grecia, Noua Democraţie. La ora atacului, în clădire nu se afla nimeni dar mai multe gloanţe au lovit biroul primului ministru elen, care uneori lucrează aici, a declarat presei Simos Kedikoglou, purtătorul de cuvânt al guvernului.

"Bineînţeles că am fi putut avea victime. Putea fi femeia care face curat în biroul premierului sau paznicul de la intrarea în clădire", a mai spus Kedikoglou.

Poliţia a restricţionat circulaţia în zonă, clădirea fiind aflată în vecinătatea bulevardului Syngrou, o arteră foarte aglomerată, din centrul Atenei.

Conform primelor informaţii, doi bărbaţi au coborât dintr-o maşină şi unul dintre ei a început să tragă spre sediul partidului Noua Democraţie, cu o armă AK-47 Kalashnikov.

Până acum, nici un grup nu a revendicat atacul, care survine după atacurile anterioare asupra celorlate sedii ale partidului, în care au fost folosite sticle incendiare şi nu arme de foc.

Într-un incident similar, care a avut loc vineri, persoane necunoscute au atacat, cu dispozitive incendiare improvizate, locuinţele a cinci jurnalişti eleni, care lucrează pentru televiziunea de stat. De asemenea, în atac a fost vizat şi fratele lui Simos Kedikoglou, fapt ce a fost condamnat de întreg guvernul grec.

În spatele atacului din 11 ianuarie se află un grup anarhist, care-şi justifică acţiunile motivând că este o formă de protest faţă de părerile subiective ale jurnaliştilor, referitoare la criza economică

×
Subiecte în articol: Grecia
Parteneri
Xi Jinping, primit la Paris de Macron și Ursula von der Leyen
x close