Antena 3 CNN Externe Atac cu mașină capcană în Turcia. Trei militari turci au fost ucişi şi 22 au fost răniţi

Atac cu mașină capcană în Turcia. Trei militari turci au fost ucişi şi 22 au fost răniţi

Atac cu mașină capcană în Turcia. Trei militari turci au fost ucişi şi 22 au fost răniţi
25 Mar 2016   •   09:01

Trei militari turci au fost ucişi şi 22 au fost răniţi joi seara, într-un atac cu maşină capcană, atribuit de către autorităţi Partidului Muncitoresc din Kurdistan (PKK) şi care a avut drept ţintă o jandarmerie din sud-estul Turciei, au anunţat vineri serviciile de securitate turce, informează AFP, potrivit Agerpres.

Atacul a vizat o cazarmă a jandarmeriei din localitatea Mermer, situată lângă o autostradă care leagă Diyarbakir, mare oraş din sud-estul majoritar kurd al Turciei, şi Bingol.

Atacatorii au condus întâi o camionetă încărcată cu explozibil în direcţia clădirii, apoi au deschis focul cu armă automată împotriva jandarmilor.

După mai mult de doi ani de armistiţiu, conflictul kurd a reizbucnit vara trecută. Forţele de securitate luptă împotriva rebelilor din PKK în numeroase atacuri din sud-estul anatolian, plasate sub interdicţie de circulaţie. Aceste confruntări au făcut numeroase victime în cele două tabere şi au ucis zeci de civili.

Un grup radical disident din PKK, Şoimii Libertăţii Kurdistanului (TAK), au revendicat două atacuri sinucigaşe cu maşină capcană, în care au murit în total 65 de oameni şi alţi zeci au fost răniţi, în 17 februarie şi 13 martie, în plin centrul capitalei turce.

Conflictul kurd a făcut peste 40.000 de morţi din 1984.

Turcia se află de mai multe luni într-o stare de alertă sporită, în urma unei serii de atacuri atribuite jihadiştilor sau legate de conflictul kurd.

Sâmbăta trecută, un kamikaze a detonat o încărcătură explozibilă pe o stradă turistică din Istanbul, ucigând patru turişti străini şi rănind circa 30 de persoane. Acest atentat a fost atribuit de către autorităţi grupării Statul Islamic (SI).

 

×
Subiecte în articol: atentat turcia turcia
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close