Antena 3 CNN Externe Turcia, atacată de Statul Islamic. Mai multe persoane au fost rănite

Turcia, atacată de Statul Islamic. Mai multe persoane au fost rănite

Turcia, atacată de Statul Islamic. Mai multe persoane au fost rănite
07 Apr 2016   •   11:02

Cel puţin două persoane au fost rănite, joi dimineaţa, în oraşul frontalier turc Kilis (sud), de tiruri de artilerie venite dinspre zone de pe teritoriul sirian aflate sub controlul grupării jihadiste Stat Islamic (SI), informează agenţia de presă Dogan, scrie Agerpres.

Cu puţin timp înainte de orele locale 09:00 (06:00 GMT), cel puţin două rachete au lovit un cartier rezidenţial al oraşului, potrivit Dogan. 

Poliţia a stabilit imediat un perimetru de securitate în jurul zonei vizate şi ambulanţe au evacuat doi răniţi, a căror stare nu este deocamdată precizată, conform unui prim bilanţ citat de agenţie. 

De câteva săptămâni, oraşul Kilis a fost vizat în mai multe rânduri de tiruri de rachete atribuite de autorităţile turce jihadiştilor din SI, care controlează pe teritoriul sirian o zonă din apropierea frontierei turce. Unul dintre aceste tiruri a făcut, în 8 martie, doi morţi şi a doi răniţi. 

Aceste tiruri sunt urmate în mod sistematic de represalii din partea artileriei turce. 

Gruparea jihadistă SI nu a fost inclusă în armistiţiul dintre regimul de la Damasc, aliatul său rus şi grupările opoziţiei, armistiţii intrat în vigoare la 27 februarie. 

Acuzată de multă vreme de atitudine îngăduitoare faţă de grupările rebele siriene cele mai radicale, Turcia s-a raliat vara trecută la coaliţia antijihadistă condusă de Washington şi şi-a multiplicat arestările în mediile jihadiste, după o serie de atentate sângeroase atribuite unor celule de pe teritoriul său apropiate SI. 

În 19 martie, un kamikaze prezentat de Ankara ca fiind un jihadist a activat încărcătura explozibilă pe care o avea asupra sa pe o stradă turistică din Istanbul, ucigând patru turişti. 

×
Subiecte în articol: turcia statul islamic atac
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close