Antena 3 CNN Externe Atena se îneacă din cauza fumului. Locuitorii sunt îndemnați să rămână în case

Atena se îneacă din cauza fumului. Locuitorii sunt îndemnați să rămână în case

Autorităţile elene le-au transmis locuitorilor din Atena să rămână miercuri în spaţii închise după ce un nor negru de fum dens degajat de incendiile de vegetaţie care fac ravagii la nord de capitală a acoperit cerul.

Atena se îneacă din cauza fumului. Locuitorii sunt îndemnați să rămână în case
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    04 Aug 2021   •   12:28

Marți după-amiaza un foc a izbucnit într-o suburbie în nordul Atenei.

Casele din zonă au ars și localnicii au fost evacuați, iar focul amenință să se extindă. Imagini terifiante din Varympompi descriu distrugerea uriașă lăsată în urmă de incendiu.

Acolo unde în urmă cu câteva ore era o pădure de pini a ajuns cenușă. Imagini apocaliptice arată mașini și case arse, precum și mii de acri de pădure mistuiți de foc.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Peste 500 de pompieri, asistaţi de nouă elicoptere, cinci avioane, poliţie şi armată, se luptă cu flăcările pe versanţii inferiori ai Muntelui Parnitha, la periferia oraşului, într-o zonă cu vegetaţie bogată din regiunea Acharnes.

În pofida arşiţei şi a vremii sufocante, Observatorul naţional a recomandat populaţiei din oraş să ţină ferestrele închise şi să reducă deplasările în exterior din cauza prezenţei în atmosferă a particulelor dăunătoare.

 Locuitorii și-au lăsat casele și au fugit în mașini și cu motociclete, îndreptându-se spre capitală printr-o pătură de fum.

"Este un incendiu mare și va fi nevoie de multă muncă pentru a controla acest lucru", a declarat guvernatorul regional din Atena, George Patoulis, pentru televiziunea de stat ERT.

„Frunzișul este foarte dens în aceste zone și este foarte uscat din cauza caniculei, astfel încât condițiile sunt dificile.”

×
Subiecte în articol: Grecia atena incendii fum
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close