Antena 3 CNN Externe Atentat cu bombă dejucat la Belfast. Explozibilul era fixat sub maşina unui poliţist

Atentat cu bombă dejucat la Belfast. Explozibilul era fixat sub maşina unui poliţist

Atentat cu bombă dejucat la Belfast. Explozibilul era fixat sub maşina unui poliţist
Sursa foto: Foto: talktalk.co.uk
31 Dec 2012   •   13:36

Poliţia din Irlanda de Nord a anunţat că a descoperit duminică o bombă care a fost fixată sub maşina unui poliţist din Belfast, informează AFP.
   
Mai multe locuinţe au fost evacuate după descoperirea explozibilului în Upper Newtownards Road, estul oraşului.   
   
Conall McDevitt, deputat al Partidului Social-Democrat şi Laburist, a calificat drept "deplorabilă" aparenta tentativă de atac.
   
"Cei care încearcă să atace funcţionari din cadrul poliţiei subminează atât voinţa declarată a poporului Irlandei, care a respins de mai mult timp violenţa, cât şi dorinţa de a menţine din nou ordinea în Irlanda Nord, pe care o împărtăşesc majoritatea cetăţenilor", a apreciat el.
   
"Acesta este un act cinic şi deplorabil", a adăugat deputatul.
   
Ciocniri violente au izbucnit la Belfast după ce Consiliul Municipal a decis la începutul lui decembrie ca drapelul britanic să nu mai fie arborat în fiecare zi la primărie.  
   
Irlanda de Nord, o provincie britanică semiautonomă care are, începând din 2007, un Guvern biconfesional, s-a confruntat timp de 30 de ani cu violenţe intercomunitare soldate cu aproximativ 3.500 de morţi, înainte de semnarea Acordurilor de Pace din 1998 care au condus la partajarea puterii între protestanţi şi catolici. Cu toate acestea, violenţe sporadice se produc în continuare.
   

×
Subiecte în articol: Irlanda de Nord
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close