Antena 3 CNN Externe Nou atentat în Turcia. Cinci soldaţi şi un poliţist au fost ucişi

Nou atentat în Turcia. Cinci soldaţi şi un poliţist au fost ucişi

Nou atentat în Turcia. Cinci soldaţi şi un poliţist au fost ucişi
02 Apr 2016   •   22:53

Cinci soldaţi turci şi un poliţist din forţele speciale au fost ucişi sâmbătă într-un atentat cu bombă atribuit rebelilor PKK la Nusaybin în sud-estul Turciei majoritar kurd, a relatat agenţia Dogan, preluată de Agerpres

Aceşti membri ai forţelor de ordine participau la o operaţiune militară în acest oraş din provincia Mardin, când o bombă lăsată de militanţii Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) a explodat, a precizat agenţia de presă turcă. 

În Nusabayin este impusă restricţia de circulaţie de la jumătatea lunii martie şi forţele de ordine efectuează acolo o operaţiune majoră contra activiştilor PKK, care, potrivit autorităţilor, au săpat tranşee şi au ridicat baricade. 

Joi, un atentat la Diyarbakir, principalul oraş cu majoritate kurdă din sud-est, a ucis şapte poliţişti şi a rănit 27 de persoane când o maşină capcană a explodat la trecerea unui autobuz de poliţie. 

Presupusul autor al acestui atentat a fost arestat sâmbătă în cartierul unde a avut loc explozia, potrivit poliţiei. Atacul a fost revendicat de HPG, aripa militară a Partidului Muncitorilor din Kurdistan, "ca represalii la atacurile armatei turce în Kurdistan".

×
Subiecte în articol: atentat turcia
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close