Antena 3 CNN Externe Încă o lovitură pentru Rusia. Noi interdicții asupra exporturilor impuse din cauza războiului

Încă o lovitură pentru Rusia. Noi interdicții asupra exporturilor impuse din cauza războiului

Australia a impus o interdicţie imediată asupra exporturilor de alumină şi minereuri de aluminiu, inclusiv bauxită, către Rusia, a anunţat duminică guvernul, ca parte a sancţiunilor în curs de aplicare împotriva Moscovei pentru invazia sa în Ucraina.

Încă o lovitură pentru Rusia. Noi interdicții asupra exporturilor impuse din cauza războiului
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    20 Mar 2022   •   08:38

„Rusia se bazează pe Australia pentru aproape 20% din nevoile sale de alumină", a declarat guvernul australian într-o declaraţie comună a mai multor ministere, inclusiv a biroului premierului. Acesta a adăugat că măsura va limita capacitatea Rusiei de a produce aluminiu.

„Guvernul va lucra îndeaproape cu exportatorii şi organismele de vârf care vor fi afectate de interdicţie pentru a găsi noi pieţe şi a extinde pieţele existente", se arată în declaraţie, potrivit Reuters, citat de Medafax.

Australia a impus până în prezent 476 de sancţiuni împotriva a 443 de persoane, inclusiv oameni de afaceri apropiaţi preşedintelui rus Vladimir Putin, şi a 33 de entităţi, inclusiv majoritatea sectorului bancar rusesc şi toate entităţile responsabile pentru datoria suverană a ţării, se arată în comunicat.

De asemenea, guvernul a declarat că va dona cel puţin 70.000 de tone de cărbune Ucrainei pentru a satisface nevoile sale energetice.

Producătorii australieni de cărbune au fost bombardaţi în ultimele săptămâni cu cereri de aprovizionare din partea Ucrainei şi a altor ţări, precum Polonia, care s-au bazat pe livrările ruseşti.

„Guvernul australian a colaborat cu industria australiană a cărbunelui pentru a găsi surse de aprovizionare", se arată în comunicat.

Whitehaven Coal a aranjat rapid un transport, iar guvernul lucrează acum cu compania şi cu guvernele ucrainean şi polonez pentru a livra proviziile cât mai curând posibil, se mai arată în declaraţie.

Guvernul a promis, de asemenea, echipamente militare suplimentare şi ajutor umanitar pentru Ucraina.

×
Subiecte în articol: Război Ucraina
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close