Antena 3 CNN Externe Australia suspendă imigraţia din Africa de Vest, din cauza epidemiei de Ebola

Australia suspendă imigraţia din Africa de Vest, din cauza epidemiei de Ebola

Australia suspendă imigraţia din Africa de Vest, din cauza epidemiei de Ebola
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de S.T.    |    27 Oct 2014   •   14:15

Australia a anunţat luni o serie de măsuri care vizează suspendarea imigraţiei provenind din ţări din Africa de Vest afectate de epidemia de Ebola, în încercarea de a împiedica răspândirea virusului pe teritoriul său, relatează AFP.

Ministrul pentru Imigraţie, Scott Morrisson, a declarat în Parlament că Guvernul "îşi suspendă provizoriu programul privind imigraţia, inclusiv programul umanitar, din ţările în care s-au înregistrat cazuri de infectare cu virusul Ebola".

Noile cereri de vize nu mai sunt analizate, a explicat el. Vizele temporare deja acordate persoanelor care nu au părăsit încă ţara lor sunt anulate.
În ceea ce priveşte persoanele care au obţinut vize permanente din motive umanitare, ele sunt supuse la trei serii de examene medicale înainte de plecare şi încă o dată la sosirea în Australia. Persoanele care au vize pe termen lung trebuie să petreacă trei săptămâni în carantină, înainte de plecare.

Anunţul intervine în contextul în care o tânără în vârstă de 18 ani sosită în urmă cu 12 zile în Australia din Guineea a fost plasată în izolare într-un spital din statul Queensland, după ce a prezentat simptome de febră.

Testele s-au dovedit negative pentru virusul Ebola, au anunţat luni autorităţile medicale. Tânăra, ale cărei nume şi cetăţenie nu au fost dezvăluite, nu mai are febră, dar va fi testată din nou miercuri.

Epidemia de Ebola a provocat deja aproape 5.000 de morţi, iar primul caz a fost înregistrat în Guineea la sfârşitul anului 2013.

Citeşte şi:

Măsurile de prevenire a epidemiei de febră Ebola, contestate chiar de experţii medicali şi de Casa Albă

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close