Antena 3 CNN Externe Autorul atacului din fața Parlamentului britanic a fost inculpat și urmează să fie prezentat instanței

Autorul atacului din fața Parlamentului britanic a fost inculpat și urmează să fie prezentat instanței

Autorul atacului din fața Parlamentului britanic a fost inculpat și urmează să fie prezentat instanței
19 Aug 2018   •   11:50

Britanicul de 29 ani acuzat că a comis marţi, 14 august, un atentat cu maşină-berbec rănind trei oameni în faţa parlamentului de la Londra a fost inculpat sâmbătă de ''tentativă de omor''. Salih Khater, de origine sudaneză care locuieşte în Birmingham, acuzat că a vizat în mod deliberat pietoni, va apărea luni în faţa unui tribunal din Westminster, la Londra, a anunţat poliţia.

"Această inculpare vine după un incident în cursul căruia dl Khater şi-a lansat maşina într-un grup de pietoni care stăteau în afara parlamentului", a declarat poliţia din Londra într-un comunicat, citat de AFP.

"Datorită metodologiei utilizate, locului ales şi presupusei opţiuni de a lua ca ţintă civili şi poliţişti, poliţia tratează acest caz drept terorism", se spune în text.

Potrivit BBC, Salih Khater a ajuns în 2010 ca refugiat în Marea Britanie după ce a stat în Libia. A urmat cursuri de ştiinţă la Birmingham şi a obţinut naţionalitatea britanică. De asemenea, el a obţinut un permis de la Autoritatea din industria de securitate (SIA) şi a lucrat ca ofiţer de pază în Nottingham.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: inculpat
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close