Antena 3 CNN Externe Autorul atacului armat din Istanbul a fost identificat. A luptat pentru ISIS în Siria

Autorul atacului armat din Istanbul a fost identificat. A luptat pentru ISIS în Siria

Autorul atacului armat din Istanbul a fost identificat. A luptat pentru ISIS în Siria
03 Ian 2017   •   12:47

Autorul atacului terorist din clubul Reina din Istanbul din noaptea de Revelion, în care şi-au pierdut viaţa 39 de persoane şi 69 au fost rănite, se numeşte Lakhe Maşrapov, are 28 de ani şi este originar din Kârgâzstan, a informat marţi postul public de televiziune din Turcia, TRT, citat de EFE și Agerpres.

Potrivit unor elemente preliminare ale anchetei, atacatorul a intrat în Turcia dinspre Siria, ţară în care a luptat în numele grupării teroriste Statul Islamic, motiv pentru care pare să fi avut 'o bună cunoaştere a armelor de foc', a informat publicaţia Hürriyet

 

Politia antiterorista turca a desfasurat in cursul noptii de luni spre marti o operatiune la Istanbul, in timp ce continua cautarile pentru gasirea autorului atentatului din noaptea de Anul Nou, in care au fost ucise 39 de persoane, potrivit stirileprotv.ro.

Presa turca scrie ca teroristul din clubul Reina ar fi fost identificat de autoritati insa identitatea sa nu a fost facuta publica pentru a nu perturba ancheta si prinderea sa.

 
 

Autoritatile turce au dat publicitatii imagini realizate cu telefonul teroristului. Acesta s-ar fi filmat in aproapiere de Piata Taksim, nu se stie insa exact cand a fost realizata filmarea.  Imaginile au fost obtinute dupa ce 12 persoane au fost retinute luni pentru complicitate. Potrivit anchetatorilor, suspectul principal ar fi orginar din Kirgizstan.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close