Antena 3 CNN Externe Autorul atacului din trenul Thalys a fost identificat

Autorul atacului din trenul Thalys a fost identificat

Autorul atacului din trenul Thalys a fost identificat
Sursa foto: Foto: Facebook
de S.T.    |    22 Aug 2015   •   23:56

Bărbatul care a încercat să deschidă focul la bordul unui tren Thalys pe ruta Amsterdam-Paris vineri seara, dar care a fost imobilizat de pasageri, a fost identificat sâmbătă de poliţie ca fiind Ayoub El-Khazzani, un marocan în vârstă de 26 de ani, potrivit unui oficial, relatează AP online.

Ministrul francez de Interne Bernard Cazeneuve a declarat anterior, sâmbătă, că autorităţile spaniole au alertat serviciile franceze de informaţii în legătură cu El-Khazzani, în februarie 2014, pe care l-au prezentat ca "făcând parte dintr-o mişcare islamistă radicală", iar francezii i-au introdus numele pe o listă de supraveghere.

Mărturii din trenul groazei: "Am auzit un foc de armă şi un geam spart..."

El-Khazzani a fost identificat cu ajutorul amprentelor digitale, a precizat acest oficial apropiat de anchetă, care a insistat să nu fie identificat, având în vedere că investigaţiile sunt în curs.

Aceeaşi sursă a declarat că francezii l-au depistat pe El-Khazzani la Berlin, pe 10 mai, în timp ce se îndrepta către Turcia, şi i-au informat pe colegii lor spanioli.

Spaniolii le-au răspuns pe 21 mai, anunţând că tânărul nu mai locuia în Spania, ci în Belgia, potrivit oficialului francez.

Există o dicrepanţa între versiunile oficialilor francezi şi spanioli, notează AP. Un funcţionar care are legături cu unitatea antiteroristă spaniolă a declarat că suspectul a trăit în Spania până în 2014, după care s-a mutat în Franţa, apoi a călătorit în Siria, iar ulterior s-a întors în Franţa. Cazeneuve a declarat că El-Khazzani a locuit în Belgia în 2015 şi nu a menţionat că acesta ar fi fost rezident în Franţa.

×
Subiecte în articol: atac terorism Franta
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close