Antena 3 CNN Externe Autorul exploziei de pe aeroportul din Beijing a fost condamnat la şase ani de închisoare

Autorul exploziei de pe aeroportul din Beijing a fost condamnat la şase ani de închisoare

Autorul exploziei de pe aeroportul din Beijing a fost condamnat la şase ani de închisoare
Sursa foto: Foto: AP/ Agerpres
de S.T.    |    15 Oct 2013   •   15:41

Un chinez cu handicap, care a detonat în iulie o bombă artizanală pe aeroportul internaţional din Beijing, rănindu-se pe el însuşi şi un poliţist, a fost condamnat la şase ani de închisoare, transmite AFP.
   
Ji Zhongxing, în vârstă de 34 de ani, care a apărut în cadrul procesului său din septembrie întins pe o targă şi cu mâna stângă amputată, a fost declarat vinovat de atentat, a anunţat tribunalul pe contul său oficial de microbloguri.
   
Bărbatul şi-a pierdut mâna stângă în explozie.
   
El a asigurat că "regretă profund" actul şi a implorat judecătorii "să îi acorde o nouă şansă", potrivit transcrierii declaraţiilor sale, publicată de tribunal.
   
Ji Zhongxing, fost şofer de taxi, a fost bătut crunt în 2005 de poliţişti în oraşul Dongguan şi şi-a pierdut orice speranţă de a i se face dreptate.
   
La 20 iulie, vrând să atragă atenţia asupra situaţiei sale, el s-a prezentat în scaunul cu rotile pe aeroportul din Beijing, agitând o bombă artizanală.
   
Potrivit presei chineze, el a avertizat atunci persoanele din jurul lui să se îndepărteze înainte de a-şi detona dispozitivul artizanal, rănindu-se pe el şi un poliţist care venea spre el.
   
Solicitarea de a ţi se face dreptate "trebuie să se facă în mod legal, raţional şi ordonat", a afirmat tribunalul marţi.
   
Actul lui Ji Zhongxing a generat numeroase reacţii de simpatie şi înţelegere pe reţelele de socializare chineze. Gesturile disperate ale cetăţenilor care şi-au pierdut orice speranţă în privinţa justiţiei nu sunt rare în China, unde sistemul judiciar este criticat pentru opactiatea sa, deciziile sale expeditive şi drepturile puţine acordate apărării.

×
Subiecte în articol: inchisoare explozie
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close