Antena 3 CNN Externe Avertisment teribil al SUA pentru Coreea de Nord. Americanii promit un răspuns „zdrobitor” în caz de atac

Avertisment teribil al SUA pentru Coreea de Nord. Americanii promit un răspuns „zdrobitor” în caz de atac

Avertisment teribil al SUA pentru Coreea de Nord. Americanii promit un răspuns „zdrobitor” în caz de atac
Sursa foto: Foto: Facebook / Donald Trump
de S.T.    |    19 Apr 2017   •   11:28

Vicepreşedintele SUA, Mike Pence, a promis miercuri Coreii de Nord un răspuns „zdrobitor” în caz de atac, calificând Phenianul drept cea mai „periculoasă şi urgentă ameninţare în regiune”, potrivit AFP.

Aflat în Japonia, vicepreşedintele american a avertizat trupele la bordul portavionului Ronald Reagan, care staţionează în arhipelag că „nori groşi se strâng la orizont” şi a adăugat că utilizarea de către regimul comunist nord-coreean a armelor nucleare sau balistice va antrena o reacţie majoră a administraţiei Trump.

Aceste afirmaţii rostite în cursul unei vizite de două zile în arhipelagul nipon, după trecerea prin Coreea de Sud, unde făcuse o escală în zona demilitarizată (DMZ) intercoreeană, intervin în plină recrudescenţă a tensiunilor între Washington şi Phenian.

În timp ce ameninţarea unui al şaselea test nuclear persistă din partea regimului comunist, viceministrul de externe nord-coreean, Han Song-Ryol, a declarat marţi la BBC că ritmul tirurilor balistice se va accelera: „Vom face mai multe teste cu rachete săptămânal, lunar şi anual”.

În faţa unei atitudini pe care comunitatea internaţională o califică drept provocare prin încălcarea rezoluţiilor ONU, Pince a afirmat deja că „toate opţiunile” sunt de acum înainte „pe masă”.

„Vom contracara orice atac cu armă convenţională sau nucleară”, a insistat miercuri Mike Pence. Potrivit lui, replica va fi „zdrobitoare şi eficientă”, la înălţimea „hotărârii preşedintelui Trump şi a forţelor armate ale SUA”.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: phenian Coreea de Nord
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close