Antena 3 Externe Avertismentul OMS: Epidemia de Ebola trebuie considerată o urgenţă de sănătate publică la nivel mondial

Avertismentul OMS: Epidemia de Ebola trebuie considerată o urgenţă de sănătate publică la nivel mondial

de O.P.    |    08 Aug 2014   •   11:22
Avertismentul OMS: Epidemia de Ebola trebuie considerată o urgenţă de sănătate publică la nivel mondial

Epidemia de Ebola trebuie considerată o "urgenţă de sănătate publică la nivel mondial", a afirmat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Comitetul de urgenţă al OMS, care s-a reunit miercuri şi joi la Geneva, consideră "în unanimitate că sunt reunite condiţiile unei urgenţe de sănătate publică la nivel mondial", anunţă un comunicat. 

"Un răspuns internaţional coordonat est esenţial pentru oprirea şi regresul propagării internaţionale a Ebola", adaugă comitetul. 

Epidemia de Ebola, care a provocat moartea a aproximativ 1.000 de persoane de la începutul anului, este "cea mai importantă şi cea mai gravă" din ultimele patru decenii, a subliniat într-o conferinţă de presă directoarea generală a OMS, doctorul Maragaret Chang.

Chang a adăugat că a acceptat concluziile comitetului şi a decretat această "urgenţă de sănătate publică la nivel mondial", OMS coordonând zilnic mobilizarea internaţională în faţa Ebola.

 

×
Subiecte în articol: epidemie ebola Ebola virusul Ebola OMS

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close