Antena 3 CNN Externe Aviaţia militară franceză a distrus locuinţa unui lider terorist Al-Qaida din Mali

Aviaţia militară franceză a distrus locuinţa unui lider terorist Al-Qaida din Mali

Aviaţia militară franceză a distrus locuinţa unui lider terorist Al-Qaida din Mali
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
27 Ian 2013   •   12:27

Aviaţia militară franceză a atacat poziţii ale miliţiilor islamiste în regiunea Kidal, în nord-estul statului Mali, distrugând locuinţa liderului grupării teroriste Ansar Dine (Apărătorii Islamului), afiliată reţelei Al-Qaida în Magrebul Islamic, anunţă surse locale, citate de AFP.
   
"Au avut loc raiduri aeriene în regiunea Kidal, la 1.500 de kilometri de capitala Bamako. A fost distrusă locuinţa lui Iyad Ag Ghaly din Kidal şi o bază militară islamistă din acelaşi oraş", a declarat o sursă din cadrul serviciilor de securitate locale.
   
Gruparea islamistă Ansar Dine şi miliţiile islamiste care îi sunt afiliate au legături cu organizaţia teroristă Al-Qaida în Magrebul Islamic.
   
Conflictul din Mali s-a accentuat la începutul anului 2012, când organizaţia separatistă tuaregă Mişcarea Naţională pentru Eliberarea regiunii Azawad a lansat atacuri pentru proclamarea independenţei. Regiunea Azawad se află în jumătatea de nord a statului Mali. Însă rebeliunea triburilor tuarege a fost deturnată imediat de o alianţă a miliţiilor islamiste afiliate reţelei teroriste Al-Qaida.

×
Subiecte în articol: Franta mali al-Qaida
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close