Antena 3 CNN Externe Avioane RAF vor fi trimise în România pentru a contracara acţiunile agresive ale Rusiei de la graniţa cu Ucraina

Avioane RAF vor fi trimise în România pentru a contracara acţiunile agresive ale Rusiei de la graniţa cu Ucraina

Şase avioane ale Forțelor Aeriene Regale RAF Typhoon (Royal Air Force - RAF) vor zbura în Europa de est ca răspuns la mişcarea de trupe a Rusiei la graniţa cu Ucraina.

Avioane RAF vor fi trimise în România pentru a contracara acţiunile agresive ale Rusiei de la graniţa cu Ucraina
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    13 Apr 2021   •   11:12

Noaptea trecută, şefi ai Statului Major al Apararii din Marea Britanie au confirmat că avioanele RAF vor survola spaţiul din zona Mării Negre într-o misiune de poliţie aeriană.(sursa DailyMail

Avioanele vor părăsi baza lor din Marea Britanie săptămâna aceasta.

În timp ce Ministrul Apărării susţine că această misiune este una de rutină, ea vine într-o perioadă complicată şi încărcată de conflictul dintre Rusia şi Ucraina.

Noaptea trecută, preşedintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, a declarat că încă aşteaptă să poarte o discuţie cu Putin, la aproape 3 săptămâni după ce patru dintre militarii lui şi-au pierdut viaţa într-un atac din partea trupelor ruseşti.

"Sperăm că acesta nu este un refuz direct al oricărui dialog", a declarat purtătorul lui de cuvânt.

Conform datelor furnizate de guvernul ucrainian, Rusia a trimis 41.000 de trupe la graniţa de est a Ucrainei, şi 42.000 în Crimeea; şi cifrele "continuă să crească".

NATO şi-a exprimat îngrijorarea privind mobilizarea de forţe a Rusiei.

Dislocarea avioanel Typhoon face parte din operaţiunea anuală NATO de poliţie aeriană, cunoscută sub numele de “Operația Biloxi”.

×
Subiecte în articol: Marea Neagrã NATO
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close