Antena 3 CNN Externe Avioane militare ruse au fost interceptate în apropierea spațiului aerian al României

Avioane militare ruse au fost interceptate în apropierea spațiului aerian al României

Pe data de 23 septembrie, avioanele canadiene au efectuat prima misiune de poliție aeriană când au interceptat aeronave rusești în apropiere de spațiul aerian al României.

Avioane militare ruse au fost interceptate în apropierea spațiului aerian al României
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    24 Sep 2021   •   17:58

Potrivit unui anunț al NATO, aeronave de vânătoare de tip CF-188 Hornet ale detașamentul canadian dislocat în România, în colaborare cu Forțele Aeriene Române, au interceptat două avioane rusești Su-24 care operau în apropierea spațiului aerian românesc, deasupra Mării Negre.

Aeronavele rusești au fost atent monitorizate.

"Detaşamentul canadian trimis în România de la începutul lunii septembrie a efectuat prima operaţiune de interceptare, în cadrul misiunii intense de poliţie aeriană. Avioane de tip CF-188 Hornet, alături de colegii din Forţele Aeriene Române au interceptat două avioane ruse de tip Suhoi Su-24 care zburau pe 23 septembrie deasupra Mării Negre, în apropierea spaţiului aerian al României", a comunicat vineri Alianţa Nord-Atlantică.

"Sunt foarte mândru de faptul că întreaga Forţă de reacţie - Echipa România a demonstrat abilităţi militare de nivel mondial, adaptate în mod ideal executării misiunii intense de Poliţie Aeriană, potrivit Mediafax.

Prin toate eforturile de susţinere a operaţiunilor aeriene zi şi noapte, această identificare vizuală a aeronavelor este un exemplu extraordinar despre modul în care Canada ajută NATO şi România să protejeze integritatea spaţiului Alianţei Nord-Atlantice", afirmă locotenent-colonelul Corey Mask, comandantul Forţei de Reacţie Aeriană din Canada.

×
Subiecte în articol: Marea Neagrã Rusia avioane spatiu aerian
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close