Antena 3 CNN Externe Un avion a zburat 14 ore cu o gaură uriaşă în fuselaj

Un avion a zburat 14 ore cu o gaură uriaşă în fuselaj

Pasagerii care călătoreau cu un zbor Emirates spre Brisbane, Australia, au rămas uimiţi când au observat o gaură uriaşă în lateralul aeronavei, în timp ce debarcau.

Un avion a zburat 14 ore cu o gaură uriaşă în fuselaj
Sursa foto: Twitter
de Alexandra Ionescu    |    06 Iul 2022   •   23:07

Cei aflaţi la bordul avionului Airbus A380 au realizat avaria în momentul în care au coborât din avion după zborul de aproximativ 14 ore, pe 1 iulie. Imagini ale aeronavei apărute pe reţelele de socializare relevă amploarea găurii, care s-a datorat ruperii unui pneu provocată de o "defecţiune tehnică" în timpul călătoriei, potrivit companiei aeriene.

"A fost absolut înspăimântător la început, iar echipajul de cabină ştia că s-ar fi putut întâmpla ceva grav - au fost imediat în contact cu cabina de pilotaj", a scris Andrew Morris, profesor de limba engleză la Universitatea Loughborough din Marea Britanie.

"La scurt timp după aceea, şi-au reluat activitatea în mod normal. Comportamentul lor calm a fost liniştitor - ştiau că nu a fost o catastrofă".

Deşi nu se ştie exact de cât timp se afla avionul în aer atunci când s-a produs problema, unele rapoarte sugerează că ar fi fost vorba de aproximativ 45 de minute de zbor.

Site-ul de aviaţie comercială Aviation Herald relatează că echipajul i-a anunţat din timp pe controlorii de trafic aerian de pe aeroportul Brisbane despre situaţie şi a cerut ca aparatul de zbor să fie întâmpinat de serviciile de urgenţă la aterizare.

Ulterior, Emirates a emis o declaraţie în care a subliniat că spărtura nu a avut impact asupra "fuselajului, cadrului sau structurii aeronavei".

"Zborul nostru EK430 care zbura de la Dubai la Brisbane pe 1 iulie a avut o defecţiune tehnică", se arată în comunicat. Compania aeriană a spus că aeronava a aterizat în siguranţă în Australia, iar pasagerii au debarcat conform programului.

Avariile de la exteriorul avionului au fost între timp reparate. "Carenajul a fost complet înlocuit, verificat şi autorizat de ingineri, Airbus şi de toate autorităţile relevante", adaugă Emirates, potrivit Mediafax.

"Siguranţa pasagerilor şi a echipajului nostru a fost întotdeauna prioritatea noastră principală.

×
Subiecte în articol: avion gaura fuselaj emirates
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close