Antena 3 CNN Externe Un băiat de șapte ani, mort după ce a fost strivit de ușile unui lift, în timp ce se afla cu familia în vacanță, în SUA

Un băiat de șapte ani, mort după ce a fost strivit de ușile unui lift, în timp ce se afla cu familia în vacanță, în SUA

Un băiețel de șapte ani a murit în timpul unei vacanțe de familie după ce a fost prins între ușile unui lift, conform DailyMail.

Un băiat de șapte ani, mort după ce a fost strivit de ușile unui lift, în timp ce se afla cu familia în vacanță, în SUA
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    15 Iul 2021   •   20:56

Acest accident fatal, care a avut loc la o casă de pe plajă din zona Outer Banks din Carolina de Nord, închiriată pentru aproximativ 14.000 de dolari pe săptămână, vine la doar câteva zile după ce autoritățile de reglementare federale au împins producătorii de ascensoare să blocheze decalajul care permite copiilor să se pătrundă printre uși.

Oficialii au fost chemați la o proprietate de pe strada Franklyn din Corolla în jurul orei 18:40 duminică, după ce au primit rapoarte despre un copil blocat într-un lift, potrivit unui raport de incident furnizat către DailyMail.com de către biroul șerifului din Currituck.

Când echipajele au ajuns la fața locului, l-au găsit pe băiat prins între fundul vagonului liftului și rama ușii superioare a casei.

Washington Post spune că cel mic era blocat între ușa interioară a acordeonului liftului și ușa exterioară. Gâtul îi fusese strivit.

Șeful pompierilor, Rich Shortway, spune că familia băiatului era în vizită din Canton, Ohio și tocmai ajunsese în Carolina de Nord mai devreme în acea zi pentru a-și începe vacanța.

"Este doar o tragedie atât de teribilă", a adăugat Shortway.

Potrivit Washington Post, industria ascensoarelor este conștientă de acest pericol de câteva decenii și cu doar trei zile înainte de moartea copilului, autoritățile de reglementare au împins un producător important de ascensoare pentru a remedia problema.

De fapt, experții susțin că soluția „simplă” a problemei este plasarea unei inserții din plastic sau spumă, care se estimează a costa aproximativ 100 de dolari.

În timp ce accidentele de acest tip par a fi relativ rare, experții estimează că 100.000 până la 200.000 de case ar putea avea ascensoare cu probleme și încurajează locuitorii să ia măsuri de precauție, în efortul de a-și păstra copiii în siguranță.

×
Subiecte în articol: SUA
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close