Antena 3 CNN Externe Băieţii care se masturbează, mai predispuşi să se protejeze când fac sex

Băieţii care se masturbează, mai predispuşi să se protejeze când fac sex

Băieţii care se masturbează, mai predispuşi să se protejeze când fac sex
04 Aug 2011   •   12:44

Nu este o noutate că băieţii se masturbează mai mult decât fetele, însă conform unui nou studiu astfel de practici sunt relaţionate cu faptul că ei se protejează atunci când fac sex.

Într-un studiu efectuat pe 820 de adolescenţi cu vârste între 14 şi 17 ani, aproape 75% dintre băieţi au recunoscut că s-au masturbat, în timp ce mai puţin de jumătate dintre fete au spus că au recurs la astfel de plăceri.

Cercetătorii americani au aflat însă şi că 86% dintre băieţii care au spus că s-au masturbat în ultimul an au folosit prezervativul atunci când au întreţinut relaţii sexuale, în timp ce doar 44 de procente dintre cei care nu s-au masturbat s-au protejat înainte de a face sex.

Deşi masturbarea nu înseamnă că un adolescent va apela automat şi la practicile de protejare, studiul arată cel puţin că există o legătură strânsă între cele două comportamente.

În plus, tinerii care au spus că s-au masturbat au fost mai predispuşi faţă de ceilalţi la a întreţine relaţii sexuale, informează Huffington Post.

Conform Academiei Americane de Pediatrie, onania este o etapă normală în dezvoltarea tinerilor, care îşi descoperă astfel trupul.

×
Subiecte în articol: masturbare studiu
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close