Antena 3 CNN Externe Banca Mondială promite un ajutor de 200 milioane de dolari pentru ţările afectate de epidemia de Ebola

Banca Mondială promite un ajutor de 200 milioane de dolari pentru ţările afectate de epidemia de Ebola

Banca Mondială promite un ajutor de 200 milioane de dolari pentru ţările afectate de epidemia de Ebola
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    05 Aug 2014   •   13:38
Banca Mondială va mobiliza de urgenţă 200 milioane de dolari pentru a ajuta Guineea, Liberia şi Sierra Leone să ţină sub control epidemia de Ebola, se arată într-un comunicat al instituţiei.
 
Preşedintele Băncii Mondiale, Jim Yong Kim, el însuşi specializat în maladii infecţioase, şi-a exprimat preocuparea, afirmând că ''numeroase vieţi sunt în pericol dacă nu se ajunge la stoparea extinderii epidemiei de Ebola'', informează AFP, potrivit Agerpres
 
''Supraveghez în permanenţă efectul ucigaş al maladiei şi sunt foarte întristat văzând că ea afectează lucrători medicali, familii şi comunităţi'', a declarat şeful Băncii Mondiale în comunicat. 
 
Jim Yong Kim a precizat că va supune rapid acest program de urgenţă votului în Consiliul de administraţie al Băncii Mondiale, din partea căruia are deja ''sprijin ferm''. 
 
O decizie formală pentru alocarea ajutorului urmează să fie anunţată la sfârşitul acestei săptămâni, a precizat Makhtar Diop, vicepreşedintele Băncii Mondiale pentru Africa. 

Potrivit ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), epidemia de Ebola din Africa de Vest a provocat moartea a 887 de persoane (cazuri confirmate, suspecte sau probabile) din totalul de 1.603 de cazuri probabile: 358 în Guineea, 255 în Liberia, 273 în Sierra Leone şi unul în Nigeria.
 
Kent Brantly, un medic american contaminat în Liberia, a fost transferat în Statele Unite sâmbătă, pentru a primi îngriji la Atlanta (sud-est). Misionara americană Nancy Writebol, infectată şi ea cu Ebola în Africa, urmează să fie repatriată marţi cu un avion militar.

Citiţi şi Un bărbat cu simptome similare celor ale Ebola este tratat la New York
 

×
Subiecte în articol: Ebola epidemie ebola
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close