Banca Mondială promite un ajutor de 200 milioane de dolari pentru ţările afectate de epidemia de Ebola

de M.Z.    |    05 Aug 2014   •   13:38
Banca Mondială promite un ajutor de 200 milioane de dolari pentru ţările afectate de epidemia de Ebola Foto: Intact Images/EPA
Banca Mondială va mobiliza de urgenţă 200 milioane de dolari pentru a ajuta Guineea, Liberia şi Sierra Leone să ţină sub control epidemia de Ebola, se arată într-un comunicat al instituţiei.
 
Preşedintele Băncii Mondiale, Jim Yong Kim, el însuşi specializat în maladii infecţioase, şi-a exprimat preocuparea, afirmând că ''numeroase vieţi sunt în pericol dacă nu se ajunge la stoparea extinderii epidemiei de Ebola'', informează AFP, potrivit Agerpres
 
''Supraveghez în permanenţă efectul ucigaş al maladiei şi sunt foarte întristat văzând că ea afectează lucrători medicali, familii şi comunităţi'', a declarat şeful Băncii Mondiale în comunicat. 
 
Jim Yong Kim a precizat că va supune rapid acest program de urgenţă votului în Consiliul de administraţie al Băncii Mondiale, din partea căruia are deja ''sprijin ferm''. 
 
O decizie formală pentru alocarea ajutorului urmează să fie anunţată la sfârşitul acestei săptămâni, a precizat Makhtar Diop, vicepreşedintele Băncii Mondiale pentru Africa. 


Citiţi şi Un bărbat cu simptome similare celor ale Ebola este tratat la New York
 

Parteneri
x close