Antena 3 CNN Externe Băncile de alimente din Spania, tot mai sărace din cauza scumpirilor în lanţ

Băncile de alimente din Spania, tot mai sărace din cauza scumpirilor în lanţ

În fiecare an, voluntarii din Spania adună produse pentru băncile de alimente. Acum, din cauza scumpirilor, numărul donaţiilor este din ce în ce mai mic.

Băncile de alimente din Spania, tot mai sărace din cauza scumpirilor în lanţ
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Noi 2022   •   15:24

Locuitorii Spaniei fac faţă cu greu scumpirilor în lanţ. Oamenii spun că, în această perioadă, preţurile cresc pe zi ce trece.

Creşterea semnificativă a preţurilor îi îngrijorează şi pe voluntarii din Spania, numărul donaţiilor de alimente fiind din ce în ce mai mic. Anul trecut, voluntarii au reuşit să strângă 4,5 milioane de kilograme de mâncare, întreaga cantitate fiind donată celor cu posibilităţi limitate. 

În prezent, organizatorii se tem că donaţiile nu vor fi suficiente pentru toţi beneficiarii, în fiecare an, bucurându-se de acest sprijin peste un milion de oameni, notează observatornews.ro.

"În fiecare zi se înscriu 8-10 persoane noi şi vine un moment în care serviciile sociale ne trimit continuu oameni noi şi nu putem ţine pasul. Banca de Alimente rezistă, deşi primeşte tot mai puţine donaţii", a declarat un reprezentant al Băncii de Alimente din Spania.

 

×
Subiecte în articol: donatii alimente Spania
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close