Antena 3 CNN Externe Bărbat cu simptome asemănătoare celor ale virusului Ebola, spitalizat în Grecia

Bărbat cu simptome asemănătoare celor ale virusului Ebola, spitalizat în Grecia

Bărbat cu simptome asemănătoare celor ale virusului Ebola, spitalizat în Grecia
08 Aug 2014   •   19:10

Un pacient grec, care s-a întors din Nigeria şi prezintă simptome asemănătoare celor ale virusului Ebola, a fost examinat vineri la Atena, a anunţat Ministerul grec al Sănătăţii, însă ulterior s-a dovedit că acesta era bolnav de malarie, informează AFP.
  
"S-ar părea că acest bărbat s-a prezentat singur la spital, fiind îngrijorat de starea sa de sănătate", a precizat ministerul.
   
"Este vorba despre malarie", a informat ulterior un purtător de cuvânt al ministerului, adăugând că pacientul este un arhitect care s-a întors dintr-o călătorie în Nigeria.
   
Un alt pacient suspectat că ar fi infectat cu virusul Ebola, care a fost testat joi, s-a dovedit în final a fi bolnav tot de malarie, potrivit ministerului.
   
Autorităţile elene au apreciat că riscul apariţiei virusului pe teritoriul grec este redus, dar au sfătuit cetăţenii să evite călătoriile în Africa de Vest.
   
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat vineri că epidemia de Ebola trebuie considerată o "urgenţă de sănătate publică la nivel mondial".
   
Epidemia de Ebola, care a provocat moartea a aproximativ 1.000 de persoane de la începutul anului, este "cea mai importantă şi cea mai gravă" din ultimele patru decenii, a subliniat într-o conferinţă de presă directoarea generală a OMS, doctorul Margaret Chan.

×
Subiecte în articol: Ebola Nigeria Africa de Vest
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close