Antena 3 Externe Bărbatul gravid, apariție printre emoticoanele sistemelor de operare de pe telefoane și tablete

Bărbatul gravid, apariție printre emoticoanele sistemelor de operare de pe telefoane și tablete

de Alexandru Negrici    |    16 Iul 2021   •   19:22
Bărbatul gravid, apariție printre emoticoanele sistemelor de operare de pe telefoane și tablete
Sursa foto: Emojipedia

Mai multe emoticoane au fost lansate cu scopul de a oferi mai multe opțiuni de varietate și neutralitate în funcție de gen și de rasă, conform The Guardian.

Un bărbat însărcinat și o strângere de mână multiracială sunt câteva dintre emoji-urile care vor ajunge pe dispozitivele mobile în anul următor, potrivit unui proiect de publicat de Consorțiul Unicode, care aprobă pictogramele pentru utilizare.

Noile emoticoane, ilustrate de Emojipedia pentru a sărbători Ziua Mondială a Emoji-urilor, sâmbătă, completează, cu toate acestea, efortul consorțiului de a oferi versiuni masculine, feminine și neutre de gen ale fiecărui emoji disponibil, precum și o selecție de skintones.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Sarcinile persoanelor trans și non-binare vor fi acum reprezentate în setul de emoji, grație a două noi opțiuni de gen pentru emoticonul „femeia însărcinată”, în timp ce „persoană cu coroană” se alătură „prințului” și „prințesei” pentru regalitate neutră în funcție de gen.

Adăugările, care urmează o actualizare similară cu emoji-ul „persoană cu barbă”, care le-a permis utilizatorilor să aleagă între o față masculină și feminină, „vor însemna că aproape toate emoji-urile pot avea implicit o opțiune neutră în funcție de gen, cu posibilitatea de a folosi o femeie sau om acolo unde este relevant ”, a spus Jeremy Burge, ofițerul șef emoji al site-ului de referință Emojipedia.

Câteva emoticoane rămân fără o opțiune neutră din punct de vedere al genului, în mare parte în cazurile unde nu este clară o abordare adecvată neutră din punct de vedere al genului.

Cele două emoji de dansatoare, de exemplu, înfățișează un dansator de disco și o dansatoare de flamenco: opțiunile discutate includ oferirea de versiuni îmbrăcate identic ale fiecăruia pentru alte sexe (cu un bărbat într-o rochie roșie, de exemplu); oferirea de alternative adecvate genului (cu un nou dansator de flamenco); sau, opțiunea preferată, alegerea unui stil de dans de oferit într-o versiune neutră de gen.

Emojipedia a sugerat breakdancing.

×
Subiecte în articol: trans unicode

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close