Antena 3 CNN Externe Bărbatul gravid, apariție printre emoticoanele sistemelor de operare de pe telefoane și tablete

Bărbatul gravid, apariție printre emoticoanele sistemelor de operare de pe telefoane și tablete

Mai multe emoticoane au fost lansate cu scopul de a oferi mai multe opțiuni de varietate și neutralitate în funcție de gen și de rasă, conform The Guardian.

Bărbatul gravid, apariție printre emoticoanele sistemelor de operare de pe telefoane și tablete
Sursa foto: Emojipedia
de Alexandru Negrici    |    16 Iul 2021   •   19:22

Un bărbat însărcinat și o strângere de mână multiracială sunt câteva dintre emoji-urile care vor ajunge pe dispozitivele mobile în anul următor, potrivit unui proiect de publicat de Consorțiul Unicode, care aprobă pictogramele pentru utilizare.

Noile emoticoane, ilustrate de Emojipedia pentru a sărbători Ziua Mondială a Emoji-urilor, sâmbătă, completează, cu toate acestea, efortul consorțiului de a oferi versiuni masculine, feminine și neutre de gen ale fiecărui emoji disponibil, precum și o selecție de skintones.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Sarcinile persoanelor trans și non-binare vor fi acum reprezentate în setul de emoji, grație a două noi opțiuni de gen pentru emoticonul „femeia însărcinată”, în timp ce „persoană cu coroană” se alătură „prințului” și „prințesei” pentru regalitate neutră în funcție de gen.

Adăugările, care urmează o actualizare similară cu emoji-ul „persoană cu barbă”, care le-a permis utilizatorilor să aleagă între o față masculină și feminină, „vor însemna că aproape toate emoji-urile pot avea implicit o opțiune neutră în funcție de gen, cu posibilitatea de a folosi o femeie sau om acolo unde este relevant ”, a spus Jeremy Burge, ofițerul șef emoji al site-ului de referință Emojipedia.

Câteva emoticoane rămân fără o opțiune neutră din punct de vedere al genului, în mare parte în cazurile unde nu este clară o abordare adecvată neutră din punct de vedere al genului.

Cele două emoji de dansatoare, de exemplu, înfățișează un dansator de disco și o dansatoare de flamenco: opțiunile discutate includ oferirea de versiuni îmbrăcate identic ale fiecăruia pentru alte sexe (cu un bărbat într-o rochie roșie, de exemplu); oferirea de alternative adecvate genului (cu un nou dansator de flamenco); sau, opțiunea preferată, alegerea unui stil de dans de oferit într-o versiune neutră de gen.

Emojipedia a sugerat breakdancing.

×
Subiecte în articol: trans unicode
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close