Antena 3 CNN Externe Barroso: Politicienii penali ar trebui să-şi dea demisia

Barroso: Politicienii penali ar trebui să-şi dea demisia

Barroso: Politicienii penali ar trebui să-şi dea demisia
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    05 Feb 2013   •   15:57

Politicienii care au dosare şi sunt acuzaţi de corupţie ar trebui să îşi dea demisia, spune preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Şeful Comisiei vrea ca politicienii români să fie un exemplu pentru cetăţeni.

"Vrem ca politicenii să fie un exemplu şi să se retragă când există decizii de incompatibilitate sau de corupţie", a declarat Jose Manuel Barroso.

Raportul MCV critică faptul că din Guvern fac parte şi doi miniştri care au probleme cu legea. Unul dintre aceştia ar fi Relul Fenechiu, care ocupă portofoliul Transporturilor. Relu Fenechiu este acuzat de procurorii DNA că a vândut transformatoare ruginite la preţ de utilaje noi, afacere din care a câştigat două milioane de euro.


Comisia Europeană a modificat textul raportului MCV publicat miercuri, formula "dintre persoanele nou-numite în funcţia de ministru, trei erau cercetate penal pentru fapte de corupţie" fiind înlocuită cu "în rândul noilor miniştri există două cazuri confirmate de persoane care sunt cercetate penal".

Raportul MCV preciza, în varianta publicată miercuri, că noul Guvern de la Bucureşti şi-a reiterat obiectivul de a lupta împotriva corupţiei, dar trei dintre noii miniştri erau cercetaţi penal, iar cerinţele constituţionale, inclusiv suspendarea din funcţie a unui ministru în cazul trimiterii în judecată, vor trebui aplicate în integralitate.

În aceeaşi zi, premierul Victor Ponta a declarat că nu există trei miniştri suspectaţi de fapte de corupţie, aşa cum se menţionează în raportul MCV prezentat ieri, ci numai doi.

Potrivit Agenţiei France-Presse, o sursă din cadrul Comisiei  Europene ar fi afirmat că doi dintre miniştrii la care face referire raportul MCV sunt Liviu Dragnea şi Varujan Vosganian. Potrivit acesteia, al treilea ar fi Relu Fenechiu.

Duminică, preşedintele Traian Băsescun a adăugat că acest mesaj al Comisiei Europene cu privire la miniştrii cercetaţi este adresat premierului Victor Ponta.

De asemenea, şeful statului a apreciat că modificarea numărului miniştrilor cercetaţi penal din raportul MCV de către Comisia Europeană este "o eroare materială" care se produce şi în actele normative din România.

Citeşte şi Vosganian, despre scandalul miniştrilor penali din MCV: AFP e de vină. "Presa de la noi şi-a cerut scuze"



×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close