Antena 3 CNN Externe Bashar al-Assad ar mai putea câştiga un mandat de 7 ani la preşedinţie. Oficial: candidatura este legitimă

Bashar al-Assad ar mai putea câştiga un mandat de 7 ani la preşedinţie. Oficial: candidatura este legitimă

Bashar al-Assad ar mai putea câştiga un mandat de 7 ani la preşedinţie. Oficial: candidatura este legitimă
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    15 Ian 2013   •   15:27

Preşedintele sirian Bashar al-Assad are dreptul legal să candideze pentru un nou mandat la alegerile prezidenţiale pluraliste din 2014, a declarat un oficial sirian de rang înalt.

"Un nou regim al preşedintelui al-Assad este întru totul credibil, deci, de ce să fie exclus? Diferenţa este că acum preşedintele şi alţi candidaţi vor trebui să se îndrepte către popor, să îşi prezinte programele şi să fie aleşi de către popor", a declarat adjunctul ministrului de Externe Jihad Moqdad, pentru BBC, potrivit Mediafax.

De la preluarea puterii de către Partidul Baas, în urmă cu aproximativ o jumătate de secol, un candidat unic se prezintă în alegeri, şi anume Hafez al-Assad, iar ulterior, începând din 2000, fiul său Bashar. Mandatele sunt de şapte ani, iar conform Constituţiei, actualul şef al statului are dreptul să mai deţină două mandate, începând din 2014.

Assad refuză să discute pe această temă, iar mai multe surse spun că el ar impune ca pe o condiţie sine qua non a oricărei tranziţii posibilitatea de a candida pentru obţinerea unui nou mandat.

Siria se confruntă, de aproape doi ani, cu un conflict civil soldat cu moartea a circa 60.000 de oameni.





×
Subiecte în articol: Bashar al-Assad Siria morti Siria
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close