Antena 3 CNN Externe Bashar al-Assad: "Nu sunt marioneta Occidentului. Trebuie să trăiesc şi să mor în Siria"

Bashar al-Assad: "Nu sunt marioneta Occidentului. Trebuie să trăiesc şi să mor în Siria"

Bashar al-Assad: "Nu sunt marioneta Occidentului. Trebuie să trăiesc şi să mor în Siria"
08 Noi 2012   •   15:10

Preşedintele sirian, Bashar al-Assad, a declarat într-un interviu recent că nu va pleca din ţara sa. Liderul de la Damasc a vorbit şi despre o eventuală intervenţie militară externă în Siria.

"Suntem ultima redută seculară, din regiune, de stabilitate şi coexistenţă. Totul se va transforma într-un efect de domino şi va afecta lumea de la malul Atlanticului până la Pacific. Consecinţele unui astfel de proces vor avea implicaţii pe tot globul", a spus al-Assad pentru RT.

"Nu sunt o marionetă. Nu am fost făcut de Occident ori de altă ţară. Sunt sirian, sunt produsul Siriei, voi trăi în Siria şi voi muri aici", a adăugat liderul de la Damasc.

După cum se ştie, Siria este măcinată de conflicte interne extrem de violente. Forţele guvernamentale şi cele ale opoziţiei au eşuat în mai multe rânduri să ajungă la un acord de încetare a focului.
Mai multe state occidentale fac presiuni pentru înlăturarea de la putere a lui al-Assad, multe dintre ele fiind de părere că doar o intervenţie în forţă ar pune capăt războiului civil.

"Nu cred că Vestul va interveni, dar dacă o va face, nimeni nu ştie ce va urma. Cred că preţul unei eventuale invazii străine va fi mare decât crede întreaga omenire", a mai spus Bashar al-Assad.

×
Subiecte în articol: Siria
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close