Antena 3 CNN Externe ?Bătaie? între fiii lui Kim Jong-il pentru putere

?Bătaie? între fiii lui Kim Jong-il pentru putere

?Bătaie? între fiii lui Kim Jong-il pentru putere
03 Dec 2008   •   18:26

Un fiu al liderului nord coreean care până acum a rămas necuoscut publicului occidental ar putea apare ca urmaş al lui Kim Jong-il, când acesta moare.
?Până acum lupta internă pentru putere se părea că are doi pretendenţi- doi fii ai lui Kim - Kim Jong Nam şi Kim Jong Chol, dar acum au apărut rapoarte despre un al treilea fiu, care iese în faţă?, declara Toshimitsu Shigemura, profesor de relaţii internaţionale la Universitatea Waseda din Tokyo şi expert în politica nord-coreeană. ?Rapoartele arată că are în jur de 30 de ani şi nu a fost menţionat până acum deoarece este un important lider militar?, declara acesta, citat de The Telegraph. Dacă într-adevăr are ajutorul armatei, va da acestuia un avantaj serios.
Speculaţiile despre cine îi va urma liderului comunist Kim au fost provocate de informaţiile conform cărora dictatorul de 66 de ani a suferit cel puţin două atacuri de cord.
Conform surselor profesorului Shigemura, sănătatea lui Kim se deteriorează şi mai are doar câteva luni de trăit. Pe de altă parte, oficiali ai Coreii de Nord susţin că nu este nici o luptă internă pentru putere, iar când va fi necesar comitetul central al partidului va lua o decizie. ?Trebuie să fie o persoană care este egală în capacitate cu Kim Jong-Il, cineva capabil să facă faţă SUA, Rusiei, Chinei, Japoniei şi Coreii de Sud. Trebuie să fie cineva care are respectul lumii? arata un oficial .
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord Kim Jong-Il
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close