Antena 3 CNN Externe O bătrână a fost ucisă după ce artileria rusă a lovit un bloc cu 9 etaje din Harkov

O bătrână a fost ucisă după ce artileria rusă a lovit un bloc cu 9 etaje din Harkov

O femeie în vârstă a fost ucisă și 24 de persoane au trebuit să fie salvate după ce artileria rusă a lovit o clădire de nouă etaje din Harkov, în noaptea de sâmbătă spre duminică, a transmis Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență din Ucraina.

O bătrână a fost ucisă după ce artileria rusă a lovit un bloc cu 9 etaje din Harkov
Sursa foto: Twitter
de Gabriel Dano    |    27 Feb 2022   •   08:14

Atacul a distrus peretele portant al scării și scările dintre etajele doi și șapte. Au fost avariate apartamentele de la etajele patru, cinci și șase, potrivit Sky News, citat de Mediafax.

Aproximativ 60 de persoane s-au ascuns în subsol de bombardament și niciuna dintre ele nu a fost rănită. Autoritățile ucrainiene au mai anunțat că forțele ruse au aruncat în aer o conductă de gaz în Harkov.

Serviciul de stat pentru comunicații speciale și protecția informațiilor a declarat că explozia ar putea provoca o "catastrofă ecologică". Locuitorii orașului au fost sfătuiți să își acopere ferestrele cu pânză umedă sau tifon și să bea multe lichide.

Procurorul suprem al Ucrainei, Iryna Venediktova, a declarat că, deși acolo a avut loc o luptă crâncenă, forțele ruse nu au reușit să cucerească Harkovul.

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close