Antena 3 Externe Berlusconi, despre condamnarea sa: Este o sentinţă politică, incredibilă şi intolerabilă

Berlusconi, despre condamnarea sa: Este o sentinţă politică, incredibilă şi intolerabilă

de S.T.    |    26 Oct 2012   •   20:24
Berlusconi, despre condamnarea sa: Este o sentinţă politică, incredibilă şi intolerabilă
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres

Fostul premier italian Silvio Berlusconi, condamnat la patru ani de închisoare, dintre care trei ani beneficiază de o amnistiere, a denunţat "o intolerabilă hărţuire judiciară", informează AFP.

"Este o sentinţă politică, incredibilă şi intolerabilă. Este clar un verdict politic, aşa cum au fost toate procesele inventate la adresa mea", a declarat Berlusconi.

Sentinţa de patru ani de închisoare în cazul fostului premier italian Silvio Berlusconi a fost redusă la un an, dat fiind că beneficiază de o amnistie. Berlusconi a obţinut o reducere a pedepsei în virtutea unei legi de amnistiere adoptată în 2006 de fostul Guvern de stânga, pentru reducerea numărului deţinuţilor.

Silvio Berlusconi fusese condamnat vineri la patru ani de închisoare şi trei ani de suspendare a dreptului de a deţine funcţii publice, într-un caz de fraudă fiscală privind activităţile trustului Mediaset. Frauda fiscală se referă la achiziţia de către grupul Mediaset a drepturilor de difuzare a filmelor şi a unor emisiuni televizate. Trustul Mediaset a majorat artifical drepturile de difuzare, reducând cotele de plată a impozitelor în Italia, folosindu-se în acest sens de societăţi offshore.

Silvio Berlusconi probabil nu va face nicio zi de închisoare, întrucât, conform sistemului judiciar italian, sentinţa trebuie confirmată de instanţele superioare pentru a deveni definitivă şi a fi aplicată. Conform AFP, avocaţii lui Berlusconi vor contesta în apel decizia Tribunalului de primă instanţă din Milano, iar, ulterior, se poate merge până la Curtea de Casaţie, aplicarea pedepsei fiind suspendată până la confirmarea definitivă a acesteia.

Începând din 1994, Berlusconi a mai fost condamnat de trei ori, la un total de şase ani şi cinci luni de închisoare, însă nu a stat nicio zi la închisoare întrucât deciziile nu fost niciodată definitive.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close