Antena 3 CNN Externe UPDATE: Sentinţa în cazul lui Silvio Berlusconi a fost redusă la un an cu executare, graţie unei prescrieri

UPDATE: Sentinţa în cazul lui Silvio Berlusconi a fost redusă la un an cu executare, graţie unei prescrieri

UPDATE: Sentinţa în cazul lui Silvio Berlusconi a fost redusă la un an cu executare, graţie unei prescrieri
26 Oct 2012   •   17:16
UPDATE 19:30- Avocaţii fostului premier italian Silvio Berlusconi au criticat puternic, vineri, condamnarea acestuia pentru fraudă fiscală în cazul Mediaset, precizând că vor face apel la verdictul 'incredibil' de patru ani de închisoare cu executare.

UPDATE 19:00
- Sentinţa de patru ani de închisoare în cazul fostului premier italian Silvio Berlusconi a fost redusă la un an, dat fiind că beneficiază de prescriere pentru o parte din infracţiuni.

VEZI AICI REACŢIA LUI BERLUSCONI


Berlusconi a obţinut o reducere a pedepsei în virtutea unei legi de amnistiere adoptată în 2006 de fostul Guvern de stânga pentru reducerea numărului deţinuţilor.

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a fost condamnat de un tribunal din Milano la 4 ani de închisoare pentru fraudă fiscală, în procesul privind drepturile TV ale Mediaset.

Berlusconi a primit o pedeapsă mai mare decât cea pe care o solicitaseră iniţial procurorii, 3 ani şi 8 luni, şi, de asemenea, nu va avea dreptul de a deţine vreo funcţie publică timp de 3 ani.

Procurorii au cerut o pedepasă de 3 ani şi 4 luni şi pentru preşedintele trustului Mediaset, Fedele Confalonieri, însă acesta a fost achitat.

Procurorii i-au acuzat pe inculpaţi că au mărit artificial preţul drepturilor de difuzare ale unor filme, cumpărate de societăţi fictive care îi aparţineau lui Berlusconi, pentru a le revinde apoi către Mediaset.

În acest fel, Berlusconi şi partenerii săi au reuşit să obţină un profit nedeclarat de aproximativ 250 de milioane de euro.

Berlusconi are dreptul să facă apel la această decizie de două ori, înainte ca o sentinţă definitivă să fie dată şi nu va petrece nicio zi în închisoare până când ultimul apel nu va fi judecat.

Procesul Mediaset a început în urmă cu şase ani, dar a fost amânat în mai multe rânduri pentru că Berlusconi beneficia de imunitatea funcţiei de premier, pe care a ocupat-o până în noiembrie 2011.


×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close