Antena 3 CNN Externe În Polonia, Biden se va întâlni cu soldații și refugiații ucraineni

În Polonia, Biden se va întâlni cu soldații și refugiații ucraineni

Președintele Biden se îndreaptă vineri în Polonia pentru a-și arăta sprijinul pentru un aliat care a primit milioane de refugiați de război. În Ucraina, o contraofensivă împotriva Rusiei schimbă dinamica conflictului.

În Polonia, Biden se va întâlni cu soldații și refugiații ucraineni
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    25 Mar 2022   •   10:00

Președintele Biden a indicat joi că va încerca să se întâlnească cu refugiații strămuți de invazia rusă a Ucrainei în timpul vizitei în Polonia sâmbătă.

„Aceasta este o responsabilitate internațională, iar Statele Unite, ca unul dintre liderii comunității internaționale, au obligația de a se angaja și de a face tot ce putem pentru a atenua suferința și durerea femeilor nevinovate, a copiilor și bărbaților în toată Ucraina și a celor care au trecut granița”, a declarat Biden la o conferință de presă la sediul NATO.

„Plănuiesc să încerc să-i văd pe acești oameni”, a continuat Biden. „La fel cum sper că voi putea vedea – cred că nu ar trebui să spun unde mă duc? Oricum, sper să văd o mulțime de oameni.”

Casa Albă nu a spus prea multe în legătură cu planurile lui Biden în timpul  vizitei în Polonia, dincolo de întâlnirea cu președintele Andrzej Duda, dar a semnalat că ajutorul umanitar va fi o parte importantă a vizitei. Vicepreședintele Harris s-a întâlnit cu refugiați în timpul propriei călătorii la Varșovia, la începutul acestei luni.

Biden ar putea vizita granița cu Ucraina în timp ce se află în Polonia, dar Casa Albă a spus că nu are planuri ca el să viziteze Ucraina, observând preocupările semnificative de securitate legate de un președinte care vizitează o zonă de război.

Biden a spus că nu crede că a vedea o zonă de război sau o tabără de refugiați l-ar face să își schimbe planurile cu privire la excluderea implicării militare în Ucraina, numind situația „devastatoare”, dar menționând că a fost în multe locații similare în perioada în care a fost senator și vicepreședinte.

Casa Albă a anunțat joi devreme că SUA vor accepta până la 100.000 de refugiați ucraineni și vor oferi sprijin de 1 miliard de dolari națiunilor europene care gestionează un aflux de persoane care fug de invazia rusă.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Polonia Joe Biden
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close