Antena 3 CNN Externe Biden: Sprijinim Georgia, dar trebuie să încurajeze democraţia şi mai mult

Biden: Sprijinim Georgia, dar trebuie să încurajeze democraţia şi mai mult

Biden: Sprijinim Georgia, dar trebuie să încurajeze democraţia şi mai mult
Sursa foto: joe biden
23 Iul 2009   •   10:21

Administraţia Obama sprijină ferm Georgia, dar preşedintele Mihail Saakaşvili trebuie să încurajeze democraţia şi mai mult, a declarat vicepreşedintele american Joe Biden.
În cadrului unui banchet la reşedinţa liderului georgian, Biden a promis susţinere pentru acest stat, la un an de la momentul când armata sa a fost distrusă în războiul cu Rusia.
El a declarat că doreşte să trimită un ?mesaj clar şi fără echivoc tuturor celor care ascultă şi unora care nu vor să audă, că America stă alături de voi şi va continua să stea."
Aceasta făcea referire la Moscova, care pretinde o sferă de influenţă asupra Georgiei şi respinge eforturile sale de integrare euro-atlantică.
Biden, care a venit în Georgia din Ucraina, are misiunea de a asigura ambele republici fost sovietice că SUA nu le va abandona, în timp ce preşedintele american Barack Obama caută să îmbunătăţească relaţiile cu Rusia.

Intenţia lui Obama de a reconstrui relaţiile cu Rusia îngrijorează unele state europene că SUA ar putea să le sacrifice interesele sale de dragul unor legături mai bune cu Moscova.
Biden a fost primit ca un erou la Tbilisi, unde georgienii afişau pancarde cu "Nu ne uita" şi "Nu ocupării" ? referire la faptul că trupele ruse încă staţionează în cele două republici separatiste din Georgia.
În cadrul banchetului, Biden a făcut aluzie şi la restricţiile impuse de Saakaşvili presei şi monopolului pe putere, declarând că SUA a încurajat creşterea societăţii civile.


Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close