Antena 3 CNN Externe Biroul Procurorului General al Ucrainei a deschis dosar penal pentru modificarea granițelor țării după anunțul lui Putin

Biroul Procurorului General al Ucrainei a deschis dosar penal pentru modificarea granițelor țării după anunțul lui Putin

Procuratura Generală a deschis proceduri penale în legătură cu solicitările de schimbare a granițelor Ucrainei în cadrul unei ședințe a Consiliului de Securitate al Rusiei.

Biroul Procurorului General al Ucrainei a deschis dosar penal pentru modificarea granițelor țării după anunțul lui Putin
Sursa foto: Twitter/volnoriz
de Alexandra Ionescu    |    21 Feb 2022   •   23:51

Despre aceasta a raportat procurorul general Irina Venediktova luni, 21 februarie.

„Pe 15 februarie, deputații Dumei de Stat a Federației Ruse s-au adresat președintelui rus Vladimir Putin cu o cerere de recunoaștere a independenței „LNR” și „DNR” – cu alte cuvinte, teritoriile ucrainene. Pe 21 februarie, a avut loc o ședință a Consiliului de Securitate al Federației Ruse sub conducerea lui Vladimir Putin, în cadrul căreia membrii săi au susținut în mod deschis această idee”, – a scris Venediktova.

„Acțiunile noastre: înregistrarea procedurilor penale în temeiul părții 2 a articolului 110 din Codul penal al Ucrainei – solicitări publice pentru comiterea de acțiuni deliberate în vederea schimbării granițelor teritoriului Ucrainei, comise de un reprezentant al autorităților.”

Procurorul general a remarcat că nu are dreptul să reacționeze emoțional și „să se exprime în altă limbă decât procedurală”, întrucât acest lucru este interzis de lege.

„Dar legea este cea care ne face să răspundem la infracțiunea săvârșită și să fim responsabili de perspectiva procesuală a dosarelor. Procurorii noștri ucraineni se vor ocupa de acest caz” integral. „Va deveni dificil pentru membrii acestui club închis” din străinătate „să meargă la cumpărături – promitem”, a adăugat ea.

Astăzi președintele Vladimir Putin a avut o ședință extraordinară a Consiliului de Securitate al Federației Ruse, care a discutat problema Donbass. Acest lucru s-a datorat apelului liderilor „LDNR” de a recunoaște independența „republicilor”. Unii dintre vorbitorii de la Consiliul de Securitate al Federației Ruse au propus imediat includerea „LDNR” în Rusia.

Tot în seara zilei de 21 februarie, Putin a anunțat oficial recunoașterea independenței LDNR.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close