Antena 3 Externe Biserica a înregistrat aproape 370 de noi plângeri cu privire la agresiuni sexuale împotriva minorilor, comise de preoți, în Polonia

Biserica a înregistrat aproape 370 de noi plângeri cu privire la agresiuni sexuale împotriva minorilor, comise de preoți, în Polonia

de Alexandru Negrici    |    29 Iun 2021   •   19:00
Biserica a înregistrat aproape 370 de noi plângeri cu privire la agresiuni sexuale împotriva minorilor, comise de preoți, în Polonia
Sursa foto: Getty

Sute de cazuri de abuzuri sexuale asupra copiilor, realizate de clerici ai Bisericii Catolice din Polonia, au fost dezvăluite luni.

Într-un raport, 369 de noi cazuri de agresiune sexuală, comise între 1958 și 2020, au fost raportate între iulie 2018 și sfârșitul anului trecut.

Raportul apare pe măsură ce biserica cu influență politică se confruntă cu o serie de acuzații de înalt nivel de abuz sexual asupra copiilor.

Totul se petrece în timp ce aceleași capete bisericești acuză homosexualii de porniri specifice pedofililor, iar ministrul Educației din Polonia a declarat că își dorește aceeași legislație anti-LGBTI ca în Ungaria.

Potrivit bisericii, 39% dintre plângeri s-au dovedit a fi adevărate, în timp ce investigațiile continuă în peste 50% din cazurile rămase.

10% din reclamații au fost respinse din motive precum lipsa de credibilitate.

La o conferință online la Varșovia, șeful Bisericii Catolice a Poloniei, Arhiepiscopul Wojciech Polak, și-a cerut scuze victimelor.

Primul raport al bisericii, pentru perioada 1990-2018, enumera cazuri unde 382 de duhovnici ar fi abuzat de 625 de minori.

×
Subiecte în articol: Polonia

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close