Antena 3 CNN Externe Bisericile din Ucraina vor rămâne închise de Paștele Ortodox

Bisericile din Ucraina vor rămâne închise de Paștele Ortodox

Bisericile din Ucraina vor fi închise de Paștele Ortodox, care va avea loc duminică, 24 aprilie, din cauza restricțiilor de circulație impuse pe timpul nopții.

Bisericile din Ucraina vor rămâne închise de Paștele Ortodox
Sursa foto: Pixabay
de Mia Lungu    |    15 Apr 2022   •   23:17

Vestea privind faptul că bisericile vor fi închise în noaptea de Înviere a fost comunicată de poliția ucraineană, de Biserica Ortodoxă din Ucraina și de Biserica Greco-Catolică ucraineană, potrivit BBC.

Sfințirea coșurilor de Paște va avea loc în continuare, dar vor respecta, de asemenea, restricțiile de circulație.

Slujbele ortodoxe de Paște, care urmau să aibă loc săptămâna viitoare, vor fi, de asemenea, anulate în timpul restricțiilor de circulație.

Rusia a folosit bombardiere cu rază lungă de acțiune la Mariupol, pentru prima oară de la începutul războiului

Armata rusă ar fi folosit bombardiere cu rază lungă de acțiune în orașul Mariupol. Este prima dată de la începutul conflictului dintre cele două țări când se întâmplă acest lucru.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării al Ucrainei, Oleksandr Motuzyanyk, a declarat vineri că, pentru prima dată de la începutul invaziei, Rusia a folosit bombardiere cu rază lungă de acțiune pentru a ataca orașul-port asediat Mariupol. Oficialul ucrainean a subliniat că trupele lui Putin își concentrează eforturile pentru a ocupa orașele Rubijne, Popasna și Mariupol, scrie Reuters.

Luptele de stradă continuă în orașul-port asediat Mariupol, pe care forțele ruse nu au reușit să-l captureze complet. Motuzyanyk a spus că au loc lupte active în jurul fabricii de oțel și fier Illich a lui Mariupol, precum și în zona portului.

Atacuri în sudul Ucrainei

Separat, un purtător de cuvânt al Forțelor Armate ucrainene a transmis că au loc atacuri în sudul țării și că acestea sunt o răzbunare a rușilor pentru scufundarea crucișătorului Moscova.

Natalia Humeniuk a declarat că ”în prezent, există un atac în Nikolaiev. Vedem că aceasta este din nou utilizarea de muniții cu dispersie interzisă de convențiile internaționale".

O echipă CNN a auzit vineri mai multe runde de explozii în oraș, dimineața, între orele locale10:20 și 12:00. Cel puțin două persoane au fost ucise în fața unei biserici ortodoxe din oraș.

Humeniuk a spus că situația din regiunile Mykolaiv și Herson ”se caracterizează prin faptul că inamicul își folosește manierele brutale în plasarea echipamentelor și unităților între civilii locali și infrastructura civilă precum școli, grădinițe, spitale și curți. a locuitorilor locali”.

Ea a declarat, vineri, într-o conferință de presă că, după atacul asupra Moscovei, ”ne dăm seama cu toții că nu vom fi iertați”.

×
Subiecte în articol: biserici Ucraina Paste ortodox
Parteneri
"Fenomen" incredibil pe cerul Craiovei: "Te trimite în pământ"
x close