Antena 3 CNN Externe Blue Origin va trimite pentru prima dată oameni în spațiu pe 20 iulie

Blue Origin va trimite pentru prima dată oameni în spațiu pe 20 iulie

Blue Origin, a miliardarului Jeff Bezos, va lansa pe 20 iulie primul său echipaj în spaţiu, la bordul rachetei turistice New Shepard.

Blue Origin va trimite pentru prima dată oameni în spațiu pe 20 iulie
Sursa foto: captura Youtube
de Alexandra Ionescu    |    07 Mai 2021   •   08:55

Compania de turism spaţial Blue Origin va trimite pentru prima dată oameni în spaţiu pe 20 iulie, timp de câteva minute, iar unul dintre locurile disponibile la bordul vehiculului său spaţial a fost scos la licitaţie pentru publicul larg, au anunţat miercuri reprezentanţii acestei companii înfiinţate de miliardarul american Jeff Bezos.

Compania nu a lansat încă vânzările de tichete şi nu a publicat informaţii legate de preţul zborurilor cu New Shepard, dar va organiza o licitaţie publică pentru un loc în prima cursă cu echipaj a rachetei.

Reuters a relatat în 2018 că Blue Origin avea în intenţie să solicite pasagerilor cel puţin 200.000 de dolari americani pentru o astfel de călătorie, pe baza anumitor factori, inclusiv o evaluare a proiectului similar al rivalei Virgin Galactic Holdings Inc a miliardarului Richard Branson, însă este posibil ca planurile să se fi modificat între timp.

"Oferim un loc pentru acest prim zbor unui cumpărător care va câştiga licitaţia organizată de Blue Origin", a anunţat compania americană, fără să dezvăluie identităţile celorlalte persoane care vor urca la bordul New Shepard.

Orice persoană majoră poate să plaseze o ofertă pe site-ul companiei americane.

New Shepard poate transporta până la şase persoane, într-o cursă dincolo de marginea spaţiului, capsulele ajungând în zborurile test o altitudine de peste 100 de kilometri.

Capsula are ferestre largi, pentru a oferi pasagerilor o vizibilitate bună, şi petrece câteva minute la gravitate zero, înainte de a reveni pe Pământ, potrivit Reuters.

Compania  nu a lansat încă New Shepard cu pasageri la bord.

Blue Origin a testat racheta şi capsula de peste 12 ori, fără echipaj, inclusiv un test efectuat luna trecută la facilitatea Blue Origin din deşertul Texas.

×
Subiecte în articol: racheta spatiu turism turism spaţial
Parteneri
Avertizare meteo ANM de ploi și vijelii în România!
x close