Antena 3 CNN Externe Bombardamente masive în Siria. Aviaţia rusă a distrus sute de obiective teroriste

Bombardamente masive în Siria. Aviaţia rusă a distrus sute de obiective teroriste

Bombardamente masive în Siria. Aviaţia rusă a distrus sute de obiective teroriste
Sursa foto: Foto: Facebook
23 Noi 2015   •   12:38
Aviația rusă a efectuat 141 de raiduri aeriene în ultimele 48 de ore în Siria în cursul cărora a atacat 472 de obiective teroriste, a indicat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul Igor Konașenkov, citat de RIA Novosti, informează Agerpres. 

Potrivit acestuia, au fost lovite ținte la Alep, Damasc, Idlib, Latakia, Hama, Raqa, Homs și Deir ez-Zor.

În ultimele cinci zile, aviația rusă a distrus peste 1.000 de camioane-cisternă care transportau țiței la rafinăriile controlate de gruparea jihadistă Statul Islamic, a indicat generalul Konașenkov.

În timpul unui zbor de recunoaștere aeriană, două coloane de camioane-cisternă au fost depistate în zona orașului Raqa (nordul Siriei), capitala de facto a Statului Islamic. Aproximativ 80 dintre acestea au fost distruse în cursul unui raid al avioanelor Su-34, care a urmat la scurt timp în zona orașului Raqa, potrivit aceluiași oficial.

Președintele rus Vladimir Putin a prezidat vineri o reuniune cu conducerea Ministerului Apărării ce a fost dedicată campaniei aeriene ruse în Siria. Putin le-a cerut forțelor aeriene, implicate în operațiunea din Siria, să-și intensifice bombardamentele asupra pozițiilor 'teroriștilor'. 


×
Subiecte în articol: Siria Rusia raid aerian
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close