Antena 3 CNN Externe Bombardier doborât de Turcia: Vladimir Putin invită 'experți britanici' pentru analiza cutiei negre

Bombardier doborât de Turcia: Vladimir Putin invită 'experți britanici' pentru analiza cutiei negre

Bombardier doborât de Turcia: Vladimir Putin invită 'experți britanici' pentru analiza cutiei negre
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
09 Dec 2015   •   14:39

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a invitat 'experți britanici' să participe la descifrarea cutiei negre a bombardierului rusesc Su-24 doborât de aviația turcă la 24 noiembrie la frontiera cu Siria, a anunțat miercuri Kremlinul, citat de TASS și AFP.Cutia neagră a bombardierului Su-24, doborât de un avion F-16 al aviației turce, a fost recuperată de armata rusă și Vladimir Putin a ordonat marți ca aceasta să nu fie deschisă 'decât în prezența unor experți străini'.

Șeful statului rus a 'invitat specialiști britanici să participe la analiza datelor cutiei negre a Su-24', potrivit unui comunicat al Kremlinului.

Anunțul Kremlinului intervine după o convorbire telefonică între președintele rus și premierul britanic David Cameron.

Cei doi lideri, care au 'abordări similare privind pericolul reprezentat de Statul Islamic (SI, Daesh) și alte grupări teroriste active în regiune', au discutat de asemenea cu privire la 'stabilirea unei cooperări la nivel de structuri guvernamentale'.

Kremlinul nu a precizat dacă este vorba de o ameliorare a cooperării între armatele rusă și britanică angajate în raiduri aeriene în Siria, sau între serviciile secrete dintre cele două țări.

Marea Britanie, care bombardează poziții ale grupării jihadiste Daesh în Irak, efectuează de la începutul lunii lovituri aeriene în Siria după acceptul dat de parlament în acest sens.



×
Subiecte în articol: Vladimir Putin avion doborat
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close