Antena 3 CNN Externe Brazilia. Pădurea amazoniană, grav afectată de defrişări

Brazilia. Pădurea amazoniană, grav afectată de defrişări

Brazilia. Pădurea amazoniană, grav afectată de defrişări
30 Sep 2008   •   15:01

Una dintre cele mai importante surse de oxigen de pe Terra, pădurea amazoniană, se micşorează semnificativ în fiecare lună. Potrivit oficialilor brazilieni, în luna august a acestui an, defrisările au afectat o porţiune de trei ori mai mare decât în aceeaşi lună a anului trecut.
Ministrul Mediului din Brazilia, Carlos Minc, crede că o parte din vină o au alegerile naţionale. Pentru a îşi spori şansele de a fi aleşi, primarii din zona amazoniană închid ochii la defrişări."Când sunt alegeri, apetitul autorităţilor de a aplica legile e mai redus", a adăugat şi Paulo Adario, coordonatorul programului Greenpeace în Amazon.
Specialiştii în problemele de mediu dau vina pe creşterea preţului la mâncare. Tot mai mulţi cultivatori de soia sau crescători de vite din regiune defrişează pădurea pentru a mări suprafaţa destinată păşunatului. Potrivit Associated Press, Paulo Adario a declarat: "Tendinţa de creştere a defrişării este adânc legată de faptul că preţurile alimentelor cresc."
Monitorizarea porţiunilor defrişate se face cu ajutorul unor imagini preluate de la sateliţii din spaţiu. Numai în luna august au fost distruşi 760 de kilometri pătraţi din pădure.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Brazilia Greenpeace
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close