Antena 3 CNN Externe Bulgaria mizează pe exploatarea hidrocarburilor proprii pentru asigurarea independenţei energetice

Bulgaria mizează pe exploatarea hidrocarburilor proprii pentru asigurarea independenţei energetice

Bulgaria mizează pe exploatarea hidrocarburilor proprii pentru asigurarea independenţei energetice
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
30 Dec 2012   •   15:32

Bulgaria mizează pe exploatarea rezervelor proprii de hidrocarburi pentru asigurarea independenţei energetice, a declarat ministrul Energiei şi Economiei, Delian Dobrev, citat de Novinite.
   
Dobrev a arătat că Bulgaria a rămas în urmă cu dezvoltarea şi explorarea propriilor resurse energetice, iar guvernul încearcă să accelereze aceste procese, având în vedere că gazele naturale autohtone sunt cu 35% mai ieftine decât cele cumpărate de Bulgargaz din străinătate.
   
Ministrul a dat ca exemplu consorţiul format din grupurile Total, OMV şi Repsol care efectuează deja foraje în perimetrul Han Asparuh din Marea Neagră, unde în circa 4 ani s-ar putea confirma existenţa unor rezerve semnificative de petrol şi gaze.
   
Guvernul a lansat deja procedurile pentru concesionarea unui alt perimetru, Teres, în Marea Neagră, lucrările de explorare urmând să înceapă la jumătatea anului viitor.
   
Dobrev a precizat că strategia energetică a Bulgariei prevede ca necesarul de energie să fie asigurat în proporţie de 30% de gazele naturale, până în 2020, pentru a reduce cu 19% utilizarea electricităţii şi cu 13% a emisiilor de dioxid de carbon.

×
Subiecte în articol: exploatare Marea Neagrã OMV
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close