x close

Bulgaria mizează pe exploatarea hidrocarburilor proprii pentru asigurarea independenţei energetice

de G.S.    |    30 Dec 2012   •   15:32
Bulgaria mizează pe exploatarea hidrocarburilor proprii pentru asigurarea independenţei energetice Foto: INTACT Images/EPA

Bulgaria mizează pe exploatarea rezervelor proprii de hidrocarburi pentru asigurarea independenţei energetice, a declarat ministrul Energiei şi Economiei, Delian Dobrev, citat de Novinite.
   
Dobrev a arătat că Bulgaria a rămas în urmă cu dezvoltarea şi explorarea propriilor resurse energetice, iar guvernul încearcă să accelereze aceste procese, având în vedere că gazele naturale autohtone sunt cu 35% mai ieftine decât cele cumpărate de Bulgargaz din străinătate.
   
Ministrul a dat ca exemplu consorţiul format din grupurile Total, OMV şi Repsol care efectuează deja foraje în perimetrul Han Asparuh din Marea Neagră, unde în circa 4 ani s-ar putea confirma existenţa unor rezerve semnificative de petrol şi gaze.
   
Guvernul a lansat deja procedurile pentru concesionarea unui alt perimetru, Teres, în Marea Neagră, lucrările de explorare urmând să înceapă la jumătatea anului viitor.
   
Dobrev a precizat că strategia energetică a Bulgariei prevede ca necesarul de energie să fie asigurat în proporţie de 30% de gazele naturale, până în 2020, pentru a reduce cu 19% utilizarea electricităţii şi cu 13% a emisiilor de dioxid de carbon.

Citeşte mai multe despre:

exploatare Marea Neagrã OMV
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati