Antena 3 Externe Bulgaria relaxează restricţiile pentru turişti, de la 1 mai. Noile reguli de intrare în ţară

Bulgaria relaxează restricţiile pentru turişti, de la 1 mai. Noile reguli de intrare în ţară

de Milena Niță    |    26 Apr 2021   •   15:52
Bulgaria relaxează restricţiile pentru turişti, de la 1 mai. Noile reguli de intrare în ţară Hepta

Bulgaria relaxează măsurile de restricţie din pandemie, astfel că de la 1 mai, turiştii pot merge în această ţară având mai puţine condiţii, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Mai exact, turiştii trebuie să aibă la intrarea în Bulgaria unul din următoarele trei documente: certificatul de vaccinare emis după a doua doză de vaccin anti-COVID, un test negativ PCR ori antigen făcut cu 72 de ore înainte sau dovada recuperării după COVID în ultimele 6 luni, potrivit stiri.tvr.ro.

Certificat de vaccinare, test negativ PCR ori antigen sau dovada recuperării după COVID

Până acum, în țara vecină se putea merge numai pe baza unui test PCR negativ. 

În plus, documentul care demonstrează recuperarea nu trebuie să provină de la o instituție medicală, ci este suficient şi un rezultat pozitiv al testului PCR sau antigen, spun autoritățile.

"Încercăm să introducem măsuri similare celor din țările vecine - Croația, Grecia, Turcia - și aproape identice cu cele pe care Comisia Europeană le va introduce probabil ca obligatorii în Uniunea Europeană la sfârșitul lunii mai sau iunie", a declarat Angel Kunchev, reprezentantul Inspectoratului Naţional de Sănătate.

Măștile de protecție, obligatorii în toate spațiile comune închise

Persoanele cu vârsta sub 18 ani pot călători în Bulgaria fără test PCR.

Totuşi, măștile de protecție vor fi obligatorii în toate spațiile comune închise, iar distanţa fizică se va păstra peste tot.

De asemenea, pe plajă, o umbrelă va putea fi folosită doar de două persoane sau de membrii aceleiași familii.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close