Antena 3 CNN Externe Bulgarii salută tentativa de lovitură de stat din Turcia

Bulgarii salută tentativa de lovitură de stat din Turcia

Bulgarii salută tentativa de lovitură de stat din Turcia
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Iul 2016   •   17:21

Co-președintele coaliției naționaliste bulgare Frontul Patriotic a salutat acțiunile unor oameni „demni de laudă” care au încercat să dea o lovitură de stat în Turcia. „Sunt sigur că au făcut asta din patriotism și din dorința de a pune Turcia înapoi pe calea unui stat secular”, a declarat Valeri Simeonov la un post de televiziune din Bulgaria

Simeonov, care conduce o coaliție ce susține guvernul, dar care nu deține ministere, a avertizat: „Mă tem că vom avea la graniță un stat islamic în curând. Cred că munca și viața lui Ataturk sunt deja înlocuite, în special cu acest ultim pas în care opoziția este curățată. Lucrurile devin fără cale de întoarcere”. 

Dar acesta a admis că Sofia nu a avut altă opțiune decât să își arate suportul pentru guvernul și președintele aleși în mod democratic. E timpul să ne separăm de acest stat instabil, nu ne putem încrede într-un politician nu atât de stabil cum e cazul președintelui Turciei”, a mai spus Simeonov, amintind de zidul ce urmează să fie construit la granița dintre cel două țări.

×
Subiecte în articol: Bulgaria turcia
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close