Antena 3 CNN Externe Bustul lui Houdini a reapărut „ca prin magie” la mormântul artistului

Bustul lui Houdini a reapărut „ca prin magie” la mormântul artistului

Bustul lui Houdini a reapărut „ca prin magie” la mormântul artistului
Sursa foto: Foto: wallpaperholic.blogspot.com
26 Oct 2011   •   13:11
Bustul lui Harry Houdini, care a fost distrus în urmă cu mai bine de trei decenii de vandali, a reapărut, ca prin magie, la mormântul artistului, informează CBS.

În realitate, responsabili pentru acest act de magie sunt mai mulţi admiratori ai artistului care formează grupul "Houdini Commandos". Aceştia au construit şi au instalat apoi statuia la mormântul artistului.

Sculptura originală de la mormântul lui Houdini a fost distrusă de vandali în 1975. Bustul a fost restaurat chiar înainte de Halloween, sărbătoare ce va marca 85 de ani de la moartea magicianului.

Cine a fost şi cum a murit Harry Houdini


Harry Houdini a fost un magician american de origine evreo-ungară, actor şi producător de film.

Houdini a murit de peritonită, în urma unei rupturi de apendice. Evenimentul care a dus la moarte, se crede a fi o reprezentație la universitatea McGill, unde un student, J. Gordon Whitehead, l-a întrebat pe Houdini dacă poate suporta să fie lovit în abdomen fără a simți nici o durere.

Primind răspuns afirmativ, acesta l-a lovit de repetate ori pe magician, cauzându-i ruptura de apendice. Cum Houdini suferea de apendicită de câtva timp, el a refuzat tratamentul medical, continuând să călătorească. Harry Houdini moare la spitalul Detroit's Grace, la ora 1:26 pm, în camera 401, pe 31 octombrie 1926, în vârstă de 52 de ani.
 


 

×
Subiecte în articol: statuie bust sculptura Halloween mormant
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close