Antena 3 CNN Externe Călătorie de coşmar în Europa: Bătrâni români furaţi şi bătuţi de francezi

Călătorie de coşmar în Europa: Bătrâni români furaţi şi bătuţi de francezi

Călătorie de coşmar în Europa: Bătrâni români furaţi şi bătuţi de francezi
Sursa foto: batrani
18 Mai 2010   •   12:41

Ceea ce ar fi trebuit să fie o călătorie de vis prin Europa s-a transformat în coşmar pentru un grup vârstnici din Focşani. Oamenii au fost jefuiţi la Paris şi au rămas fără autocar la Bruxelles.

Grupul de vârstnici a plecat într-o excursie prin Europa sub coordonarea filialei Vrancea a Crucii Roşii. Ei au rămas fără autocar la Bruxelles, după ce autovehiculul a fost furat din parcarea hotelului unde erau cazaţi. Cu numai o zi în urmă, trei dintre ei fuseseră jefuiţi la Paris.

Cele două incidente au avut loc în Franţa şi în Belgia, fiind reclamate autorităţilor de către directorul Crucii Roşii Vrancea, Rodica Davidean, aflată în excursie împreună cu vârstnicii.

"Trei persoane în vârstă au fost agresate, luni dimineaţă şi tâlhărite de cetăţeni francezi. Au rămas fără acte de identitate, fără bani şi cu una dintre ele am ajuns într-o unitate spitalicească deoarece a fost lovită foarte grav şi avea nevoie de îngrijiri medicale?, a declarat directorul Filialei Crucea Roşie Vrancea, Rodica Davidean, potrivit Mediafax.

?În zona în care au fost agresaţi nu erau poliţişti. Grupul era foarte mare, format atât din femei, cât şi din bărbaţi, toţi în vârstă, şi pur şi simplu agresorii s-au năpustit asupra lor, i-au doborât la pământ şi le-au smuls genţile fie din mână, fie din jurul gâtului", a adăugat Davidean.

Acum grupul de vârstnici speră ca cei de la Consulatul României să le asigure un mijloc de transport către Berlin, de unde vor fi preluaţi de un autocar trimis de firma transportatoare din România.

Călătoria s-a desfăşurat sub sloganul "Paris, un vis posibil" având ca punct de atracţie maximă Franţa.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: batrani turism paris calatorie
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close